El programa posa de relleu que les tasques les continuen exercint principalment les dones

cartell 8MSabadell commemora, un any més, el 8 de març, Dia Internacional de la Dona; una data que brinda l'oportunitat de fer una reflexió sobre la lluita de les dones per la seva participació a la societat en igualtat de condicions i pel seu desenvolupament íntegre com a persones.

Enguany, es vol dedicar el 8 de març a visibilitzar i reflexionar sobre l’actual i permanent invisibilitat del treball domèstic, reproductiu i de cures que continuen exercint principalment les dones, dins la llar, a l’àmbit privat i de manera no remunerada. Un treball que és fonamental i imprescindible per a mantenir la mà d’obra necessària per al mercat laboral, però al que no se li dóna cap tipus de valor.

La regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, ha presentat el programa en roda de premsa i ha proporcionat algunes dades sobre el pes econòmic de la feina domèstica i de la cura de persones a Catalunya, com també indicadors de l’ús del temps de dones i homes en la tasca domèstic, extretes de l’Idescat i de l’Institut Català de la Dona.

Per a Míriam Ferràndiz “les dades reflecteixen que si consideréssim les tasques domèstiques en el PIB català s’incrementarien en un 25%, per això creiem que cal posar-lo en relleu i acabar amb aquesta invisibilitat immerescuda. D’altra banda, observem un lent reequilibri en la dedicació de dones i els homes a la llar. És positiu, tot i que hem de treballar per accelerar el ritme”.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament amb col·laboració amb la Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell i amb la participació d’una vintena d’entitats de la ciutat, ha confeccionat un programa que comprèn un total de 25 activitats socioculturals (teatre, conferències, xerrades, recitals poètics, recitals musicals, tallers...).

L’acte central del programa es farà el proper diumenge 12 de març, a les 12 del migdia, a la plaça del Dr. Robert, i consistirà en un acte creatiu per part de les entitats que formen part de la Taula de Gènere, Feminismes i LGBTI, que compta amb la col·laboració de l'IES Escola Industrial i una actuació musical a càrrec de la Coral Social La Corral. Prèviament, a les 11.30 h., tindrà lloc la manifestació - cercavila pels drets de les dones, que s’iniciarà a la plaça de l’Alcalde Marcet, passant per la Via de Massagué i fins arribar a plaça del Dr. Robert.

Destacar també la xerrada sobre economía feminista, a càrrec de Joana García Grenzner, activista feminista, periodista especialitzada en gènere i comunicació que tindrà lloc el 6 de març, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart.

Així mateix, el programa proposa el dissabte, 11 de març, a la plaça del Doctor Robert la II Fira del Llibre Feminista o les xerrades als espais dona els dies 7, 8 i 10 de març als centres cívics Sabadell Sud, Can Puiggener i Ca n’Oriac.

El conjunt d’activitats, que venen de la mà de les entitats i de tota la ciutadania, començaran el proper dia 4 de març i s’allargaran fins a finals de març.

Podeu consultar tota la programació del 8 de març aquí.