Durant tot aquest mes de novembre es realitzaran activitats al voltant del tema

La campanya Afectivitat i Sexualitat: Relacions sexuals sense risc concentrarà, entre el 2 de novembre i el 2 de desembre, diferents activitats d’informació i reflexió sobre aquesta temàtica. Entre les accions destaquen els tallers adreçats a joves de secundària, en què es treballarà la importància de l’afectivitat en les relacions sexuals, desmitificant creences i mites, es sensibilitzarà sobre l’ús del preservatiu i s’analitzarà i ampliarà el grau de coneixement per part de l’alumnat en temes com el VIH i altres infeccions de transmissió sexual.

Amb aquests tallers, que tindran format de gimcana, s’arribarà a uns 1.400 joves de tercer d’ESO de centres educatius de la ciutat.

La campanya vol transmetre la idea d’una sexualitat oberta, lliure, diversa, equitativa, sense discriminacions i sense establir un determinat model com a bo, positiu i a imitar. Alhora, amb les diferents accions es difondran els recursos permanents que es poden trobar a la ciutat sobre aquesta temàtica, com la Tarda Jove, les assessories personalitzades de l’Oficina Jove sobre acompanyament emocional i LGTBI o els recursos impulsats per entitats com Actuavallès.

A banda de la gimcana adreçada a joves d’ESO, el programa inclourà xerrades sobre sexualitat i diversitat sexual, adreçades a alumnat i mares i pares; sessions d’assessorament al professorat de 3r d’ESO; la projecció de la pel·lícula Trànsit i debat al voltant de la diversitat sexual i tallers de prevenció del VIH i altres malalties de transmissió sexual, adreçats a escoles i centres de formació d’adults.

Així mateix, aquestes setmanes, i fins a l’1 de desembre, l’exposició itinerant "Violència masclista en la parella: desmuntant mites" recorrerà el CAP de Sant Fèlix, l’Escola d’Adults de la Concòrdia i l’Institut Castellarnau. La mostra, a partir de la història de dos personatges, reflexiona sobre la manera en què es relacionen les parelles i sobre el fet de sentir-se a gust o no en aquesta relació.

La campanya la impulsa l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de l’Institut Català de la Salut i Actuavallès i amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.