“Sabadell compromesa amb el món” serà el lema d’enguany i comptarà amb la participació de més de 50 entitats

El proper dissabte, 7 d’octubre, tindrà lloc la tercera edició del Mescla’t, una jornada a través de la qual més d’una cinquantena d’entitats aplegaran esforços per manifestar-se en contra del racisme, la xenofòbia, l’homofòbia i qualsevol discriminació per raó de creença, orientació o origen.

Amb aquest objectiu, tres espais de la ciutat –el passeig de la Plaça Major, el Racó del Campanar i la plaça del Dr. Robert– s’ompliran amb més de 20 activitats. Ja a la nit, la jornada es tancarà amb l’actuació del grup musical Buhos.

El programa és ampli i variat, amb l’objectiu comú de sensibilitzar el conjunt de la ciutadania per una igualtat que respecti totes les diferències. Entre les propostes hi ha activitats per a joves i infants, tallers, dansa, músiques tradicionals, jocs, teatre, concerts i mostra d’entitats.

En paraules de la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, “el Mescla’t és el resultat del treball conjunt que es duu a terme amb les entitats que treballen i lluiten per la defensa dels valors, la justícia social i els drets de les persones i la mateixa ciutat, com a població compromesa amb la lluita contra el racisme, la xenofòbia i les violències sexuals”.

És per això que el Mescla’t inclou una mostra del treball transversal que es duu a terme a la regidoria amb joves, entitats de gènere, de cooperació i de diversitat, provocant una suma de lluites contra les discriminacions existents a la societat.

“Participar en aquesta jornada amb la diversitat com a protagonista ens cohesiona com a societat i ens fa avançar en la idea de situar a les persones el centre de les polítiques públiques”, ha afegit Ferràndiz.

La jornada l’organitzen l’Ajuntament de Sabadell, el Consell de Solidaritat i Cooperació, la Plataforma Ciutadana de suport a les persones refugiades a Sabadell i les Taules de Gènere, Feminismes i LGBTI, de Nova Ciutadania, de Creences i de Conviccions, del Poble Gitano i Entitats de Joventut. Tot plegat, amb la implicació de més d’una cinquantena d’associacions i el suport de diverses institucions i organismes.

Així mateix, cal destacar la tasca de la Comissió d’Entitats del Mescla’t, integrada per més de 15 entitats representants de les diferents taules de treball, en què s’han acordat aspectes relacionats amb l’organització, els objectius de la celebració d’enguany, el lema i les diferents activitats de la jornada.

Programa d’activitats