Un jurat popular format per diferents entitats de Sabadell jutjarà als directors de les principals entitats bancàries de l’estat espanyol

[gallery size="large" columns="2" ids="3277,3278"]

En el marc de la campanya iniciada fa uns mesos per la Crida per Sabadell, aquest proper dissabte 17 de setembre a les 18h es celebrarà un Judici Popular contra la Banca a la Plaça Argub del Parc Catalunya. La Crida per Sabadell ha citat a declarar com a acusats als directors de les principals entitats financeres catalanes i de l’estat espanyol. L’organització rupturista ha enviat per burofax les corresponents citacions a acudir, com a acusats, als directors del Banc de Sabadell, CaixaBank, BBVA, Bankia, Banco de Santander i SAREB al Judici Popular que es celebrarà el proper dissabte, advertint-los que en el cas que no compareguin se’ls jutjarà igualment en absència. El judici comptarà amb un jurat popular format per representants de diferents col·lectius polítics, socials, veïnals i sindicals de la ciutat i amb testimonis de diverses persones que han estat víctimes del genocidi social que han provocat aquestes entitats financeres amb les seves mesures.

El Judici Popular contra la Banca pretén ser, segons la Crida, un pas més en les accions contra les entitats financeres que es segueixen lucrant a costa del patiment de milions de persones que es veuen sotmeses a la misèria en forma de desnonaments, deutes impagables, negació de lloguers socials dels innombrables estocs acumulats d’habitatges buits, estafes amb les preferents i de constants inversions en armament. Per Sandra Alcaide, portaveu de la Crida, és “imprescindible seguir amb la denúncia pública i l’organització social al carrer per acabar amb la impunitat de la banca”. Alcaide ha recordat que “la Crida ja va declarar enemigues de la ciutat a totes les entitats financeres que segueixen desnonant i negant-se a cedir pisos buits i ens vam comprometre a seguir assenyalant i denunciant a aquestes entitats si persistien amb les seves polítiques criminals”. Per Alcaide “és necessari sumar encara més pressió al carrer i lluitar colze a colze des de cada barri per acabar amb la indefensió que senten les persones afectades per aquesta constant despossessió”. Segons Alcaide “ens enfrontem a un problema estructural i per tant, cal combatre’l de forma unida, conscient i organitzada”.

Lluís Perarnau, també portaveu de la Crida, explica el judici “com una forma contundent però alhora didàctica de mostrar als sabadellencs i sabadellenques la usura, la coacció i el robatori permanent  que utilitzen els bancs per enriquir-se a costa de la misèria de la classe treballadora, els mateixos bancs que privatitzen els seus guanys mentre socialitzen les seves pèrdues a través dels rescats amb diners públics en cicles de crisi”. Perarnau ha fet una crida a una participació local massiva en aquest Judici Popular “per fer una demostració de força que evidenciï que el govern de les nostres vides cal decidir-lo conjuntament entre totes i en benefici de totes i no en foscos consells d’administració d’entitats bancàries que tan sols pensen en el seu lucre privat”.

cartell-judici