Diversos experts debatran com aturar la bombolla immobiliària del lloguer

 

 

L’Ajuntament organitza, el dijous 19 d’abril, una jornada oberta a tothom per analitzar la situació dels habitatges de lloguer i les polítiques municipals per fer front als nous reptes en aquest àmbit. Amb el títol “Com aturar la bombolla immobiliària del lloguer?”, diversos experts debatran quins mecanismes hi ha per trobar-hi solucions.

Explica Glòria Rubio, regidora d’Habitatge, que "amb aquesta jornada volem posar sobre la taula la realitat del lloguer a la ciutat, els problemes que tenen moltes persones per accedir a un dret fonamental com és l’habitatge i intentar donar resposta a preguntes que ens fem tots i totes, com per què els lloguers pugen tant o què es pot fer des de l’administració per regular-ne el preu."

L’activitat arrencarà a les 6 de la tarda, amb la inauguració, a càrrec de Maties Serracant, alcalde de Sabadell. Seguidament Glòria Rubio farà una breu ponència a l’entorn de les polítiques municipals fetes fins ara i dels nous reptes en l’àmbit de l’habitatge.

A continuació es debatrà la situació actual en una taula rodona, que comptarà amb la participació de Max Gigling, investigador en polítiques d’habitatge i especialitzat en la regulació de lloguers, que parlarà de les experiències de París i Berlín; Marta Ill, representant del Sindicat de llogaters i llogateres de Barcelona; Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC, i una representant de la PAHC de Sabadell. La moderació serà a càrrec del periodista sabadellenc Ricard Ustrell, que conduirà també un torn obert de preguntes.

Les persones interessades a participar-hi s’han d’inscriure prèviament al web de de la Regidoria d’Habitatge o trucar al 93 745 31 65.

Jornada tècnica

L’Ajuntament de Sabadell ha organitzat també una jornada durant el matí amb responsables polítics i personal tècnic municipal sobre avantatges i limitacions de diferents opcions per millorar l'assequibilitat dels habitatges de lloguer i el funcionament del mercat, que comptarà amb la participació de Max Gigling.

Programa de la jornada