Ahir es va presentar el projecte, titulat "Frontal Gran Via", amb representació de l'Ajuntament, CatSalut i el Parc Taulí. Es preveu que les obres durin 15 mesos, i el finançament prové de la decisió de no pagar el deute bancari.

 

La capella de l'Hospital Parc Taulí va acollir ahir la presentació del projecte "Frontal Gran Via", coincidint amb l'inici de les obres. Després d'una exposició de les grans línies del projecte, explicades per Joan Martí (director general de l'hospital), van seguir les intervencions de Lluís Franch (gerent de la CatSalut a la Regió Sanitària de Barcelona), Modesto Custodio (president de l'hospital) i Maties Serracant (alcalde de Sabadell). Finalitzada la part de la presentació, es va procedir a una visita a l'emplaçament de les obres.

El projecte d'ampliació i millora de les instal·lacions sanitàries inclou la construcció de dues noves plantes d'hospitalització al Parc Taulí, que seran destinades al Servei d'Urgències. Aquesta decisió respon a la necessitat detectada tan per les usuàries com les treballadores d'aquest hospital. Les dues plantes comptaran amb 18 habitacions cadascuna, permetent així l'obertura de 72 llits addicionals. Es preveu que les obres finalitzin en un total de 15 mesos.

El finançament de les obres d'ampliació prové del superàvit de l'Ajuntament de l'any 2015, coincidint amb l'entrada del nou govern de transformació. En aquell moment es va decidir no pagar els 4 milions d'euros que al pressupost es pretenia destinar al deute bancari. D'aquesta manera, es va apostar per invertir els diners en les necessitats reals de les habitants de la ciutat (i rodalies) i no en seguir enriquint a qui cada dia li fa la vida impossible a les classes populars.

Per la seva banda, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assenyalat que “avui és

un bon dia perquè ja veiem la grua i ja han començat les obres. S'ha complert un

compromís que és fruit d'una col·laboració entre institucions per millorar el servei a la ciutadania. La voluntat del Govern municipal ha estat dedicar els diners del superàvit a una prioritat absoluta per la ciutat: l'atenció sanitària”.

Maties Serracant ha afegit, a més, que "el compromís i la col·laboració institucional

van més enllà de les noves urgències, s'estén a la construcció del CAP Can Llong, ja en procés de redacció, i a l'elaboració d'un Pla director del Taulí, previst per iniciar-se al 2020".