L’Espai Sabadell Rambla, Centre de Desenvolupament Professional Ferroviari s’ha inaugurat avui a l’antiga estació Sabadell Rambla dels FGC, la qual va quedar en desús amb l’entrada en funcionament de la nova estació Sabadell Plaça Major.

 

Han presidit l’acte l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant; el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, i el president dels FGC, Enric Ticó. Serracant ha agraït als FGC que hagin aconseguit trobat un ús per a una estació que hauria pogut quedar tancada, amb totes les conseqüències que això hauria comportat. "Ferrocarrils ha demostrat que d’un problema n’han fet una oportunitat i ha convertit aquesta estació en desús en un espai viu, mantingut i útil, un espai de formació, memòria i amb usos diversos, polivalent i social", ha assenyalat.

D’altra banda, l’alcalde ha afegit que cal repensar el ferrocarril, perquè té el repte de créixer. En aquest sentit, ha assenyalat que "la xarxa ferroviària del Vallès té ara mateix dos reptes. Perquè avui dia Sabadell encara no està connectat amb Granollers, per exemple, per tant, hem de connectar diferents poblacions de la comarca. I, en segon lloc, necessitem més inversió per fer arribar el tren fins a Castellar del Vallès."

La inauguració coincideix avui amb la jornada Ciutat i estacions. Una nova relació entre l’entorn urbà i l’espai ferroviari, organitzada pels FGC a l’Espai Sabadell Rambla i que reuneix experts del món del ferrocarril. Es tracta d’una trobada internacional de tècnics per tractar el paper de les estacions ferroviàries de cara al futur.