Article d'opinió de Sandra Alcaide, membre de la Crida per Sabadell

8.SandraQue se'ns doni l'oportunitat de decidir quines són les nostres prioritats de despesa a la ciutat, és un gran pas per a tothom que vivim a Sabadell. No ens enganyem, la major part de nosaltres fa anys que malpensem que la política la fan els polítics, i això fa que desconfiem dels processos participatius que s'estan obrint durant aquest any a la nostra ciutat per part del consistori. Però no podem negar que les coses estan canviant a marxes forçades, i que les sabadellenques i els sabadellencs, aquestes últimes eleccions municipals vam mostrar que volem ser partícips del que ocorre a la ciutat. El resultat d'aquestes, aquí com arreu, ha deixat clar que totes i tots hem de saber gestionar la nostra ciutat, i que si no ho fem entre totes, no ho farem.

Això és notablement visible si ens fixem en els 46 projectes que s'han presentat al procés que l'Ajuntament ha obert a la ciutadania, on podem dir la nostra sobre on volem destinar un milió d'euros del nostre pressupost anual. No només és sorprenent la participació que estan tenint aquestes votacions sobre quins són els quatre projectes que més ens agraden, sinó que si analitzem els projectes que s'han presentat, podem veure que veïns de tots els barris han volgut participar, deixant enrere aquell pensament de què l'Ajuntament ha de transformar la ciutat. Podem trobar des de pares mobilitzats per cobrir les necessitats dels seus fills a l'escola o al carrer fins a esportistes reivindicant unes bones instal·lacions, passant per veïnes que s'han organitzat per rehabilitar i reutilitzar patrimoni històric pel barri.

Realment ens podem sentir orgulloses de la nostra ciutat, on trobem un teixit associatiu cada cop més mobilitzat i organitzat. AMPES, grups animalistes, associacions de veïns, joves, esportistes i casals, han volgut participar en aquest procés que deixa patent que, amb ganes i essent escoltats per les institucions, podem construir una ciutat molt millor.

Lluny ha quedat el temps en què el ciutadà, per poder dir la seva, havia de seguir un procés burocràtic infinit, que finalment no et portava enlloc i lluny han quedat les portes tancades del nostre Ajuntament i els polítics i responsables inaccessibles. Però no tan lluny, no ens oblidem!, ja que encara estem patint les conseqüències del distanciament entre les necessitats la classe política i la dels nostres barris. Ningú va dir que seria fàcil reconstruir la nostra ciutat, però Sabadell és una ciutat lluitadora, i amb una història participativa i reivindicativa increïble, que farà que entre totes puguem transformar cadascun dels nostres barris. És clar que tenim molt a dir, participem-hi!