Davant l'escenari de canvi i l'assoliment d'un govern d'esquerres que va rebre el suport d'Unitat pel Canvi (UxC) i Guanyem, la Crida i ERC emplacen a UxC a seguir treballant per assolir un acord de govern. Aquest pacte ha de fer efectiu, de manera compartida, el gir a l'esquerra i l'aposta per un procés constituent que la ciutadania va sufragar el passat 24 de maig. En aquest sentit, ERC i la Crida fan públiques les següents consideracions:

  • En aquest moment clau és necessari que les formacions tinguin una mirada àmplia i superin els interessos partidistes per tal de posar en el centre del debat i l'acció política els i les sabadellenques.
  • És l'hora de desplegar un govern transparent i compromès amb l'ètica política i l'honestedat per passar pàgina definitivament dels 16 anys de governs Bustos.
  • La qüestió de l'AMI no ha estat ni serà en cap cas un element que impedeixi fer efectiu les 11 pàgines de l'acord programàtic acordat a 3 bandes entre ERC, UxC i la Crida.

En aquest sentit les forces que avui formen el govern treballaran en la cerca d'una resolució satisfactòria per a les tres candidatures.