Comunitat educativa, AMPAs, regidores i alcaldes de la comarca entreguen un manifest a la seu dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

 

RdP Educació PúblicaUna roda de premsa on han participat avui Associacions de Mares i Pares d'Alumnes, membres de la comunitat educativa, sindicats i representants institucionals dels diferents municipis del Vallès Occidental, entre ells diversos regidors, regidores i alcaldes de les CAV, ha servit per visualitzar la mobilització comarcal en defensa de l’Escola Pública. Dues representants de les AMPAs han estat les encarregades de llegir el manifest que es va fer públic fa uns dies i al que s’hi han adherit més de 300 persones i col·lectius. Després de la roda de premsa han entrat a la seu dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat acompanyats de les diferents representants institucionals de Sabadell, Barberà, Ripollet, Cerdanyola i Badia del Vallès per a entregar en mà i registrar el manifest amb les reivindicacions plantejades en contra de les retallades públiques en educació.

El Manifest en defensa de l’Escola Pública al Vallès Occidental adverteix dels tancaments de línies i centres d’educació pública a Catalunya i una greu falta d’inversió degut a les nombroses retallades pressupostàries que s’han produït en aquest àmbit. La defensa de l’educació pública, apunta, precisa “del suport de tota la comunitat educativa, moviments socials i governs locals per a frenar la pèrdua de línies públiques previstes pel departament”. Per aquest motiu, des dels Ajuntaments de la comarca, com a co-responsables de la planificació educativa als municipis, junt amb les forces sindicals i diverses plataformes de base de la comunitat educativa, demanen una sèrie de compromisos als Serveis Territorials en defensa de l’Escola Pública.

Aquests compromisos que s’exigeixen a la Generalitat es concreten, entre d’altres, en respectar aquesta co-responsabilitat dels governs locals en la planificació educativa, el manteniment de totes les línies de pre-inscripció, la reducció de ràtios per a garantir el manteniment de grups i la millora de la qualitat educativa, la millora dels edificis i equipaments dels centres educatius públics de la comarca i suprimir els concerts a les escoles d’elit i que segreguen per sexe. Finalment també s’insta al Govern de la Generalitat a obrir un procés obert a tota la comunitat educativa per revisar l’actual model per consensuar un nou marc legal fruit d’un gran pacte per l’educació adaptat a la nova realitat política i a l’actual context econòmic, social i demogràfic.