L’Ajuntament ha fet una diagnosi per conèixer els problemes, les oportunitats, les necessitats, els desitjos i la força del barri

Un total de 31 persones vinculades al barri de Torre-romeu han participat aquests dies en la jornada Pensem Torre-romeu. Treballem per construir entre totes i tots el barri que volem, en la qual l’Ajuntament ha explicat el resultat de les entrevistes realitzades a 11 entitats i 20 serveis i equipaments del barri.

Aquest treball previ, que es va iniciar el passat mes de març i que ha durat 5 mesos, tenia per objectiu recollir opinions diverses sobre els aspectes que es valoren o que preocupen i es volen transformar.

La sessió de treball, celebrada al Centre Cívic de Torre-romeu representa un punt i seguit a la tasca engegada pel servei de Mediació al llarg dels mesos de març al juliol del 2017. Ha servit per prioritzar els temes que han de contribuir a la millora del territori i per posar les bases del treball que s’ha d’encetar el proper mes de gener amb els veïns i veïnes, entitats i professionals de Torre-romeu. La jornada ha servit, també, per remarcar aspectes positius i potencialitats del propi barri.

La sessió es va estructurar en tres parts i va permetre generar espais de treball al voltant dels temes que havien sorgit a les entrevistes, com ara la mobilitat al barri o la corresponsabilitat en la neteja i el mobiliari a l’espai públic, així com recollir les prioritats i preferències dels assistents quant a la temporalitat del projecte, i decidir per quins temes començar a treballar.

En aquests sentit, els participants van decidir abordar, d’una banda, l’enfortiment de la comunitat educativa dins de l’entorn del propi barri, es a dir, les relacions que es donen entre les escoles, famílies, alumnes, veïns i veïnes i les entitats de Torre-romeu. D’una altra, els participants van considerar prioritari fomentar la participació, implicació i usos dels recursos i serveis del barri, per part dels propis veïns i veïnes de Torre-romeu. També es va consultar en relació amb la seva implicació i contribució en l’afrontament de les problemàtiques plantejades.

La regidora del Districte 7 i del Servei de Participació i Mediació, Glòria Rubio, va participar a la jornada i va assenyalar que “és prioritari per l’equip de Govern treballar colze a colze amb el veïnat per apoderar les persones, millorar el barri i les condicions de vida dels veïns i veïnes. Creiem que a través d’una ciutadania activa, compromesa, autoorganitzada i que promogui el poder veïnal enfortim la xarxa de relacions i el sentiment de pertinença de les persones a un territori ajudant a la seva transformació”.

Taules de treball

A partir d’ara, el full de ruta que es proposa és constituir dues taules de treball integrades per veïns i veïnes que s’hi vulguin sumar, representants d’entitats del barri, així com per personal tècnic de les àrees referents municipals professionals i d’altres professionals que actuen al territori. Aquestes dues taules treballaran en paral·lel al llarg del 2018 i centraran la seva tasca en analitzar, proposar i contribuir en el desenvolupament de les estratègies de millora per als temes considerats prioritaris en la jornada.