A partir d'avui dilluns s’obre la circulació a alguns carrers i se’n modifiquen d’altres

C4SwIoxXAAAWOhmAvui s’obren a la circulació alguns carrers i es modificarà la mobilitat de les vies públiques de l’entorn de l’espai urbanitzat que la ciutat ha guanyat gràcies al tram soterrat de la via dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a l’entorn de la rambla d’Ibèria. Aquesta mesura afectarà la resta de vies públiques dels barris de Can Feu i de Gràcia i tindrà tres fases diferents.

El Govern municipal treballa perquè la ciutadania pugui gaudir de nous espais públics d’estada i de lleure, amb menys barreres arquitectòniques, amb més espai per a vianants, per a bicicletes i amb més zones d’arbrat. En definitiva, espais més agradables i saludables.

Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, s’ha expressat en el sentit que “l’Ajuntament és conscient la recuperació d’aquest espai humanitzat és un triomf col·lectiu de l’administració i del teixit social, especialment gràcies a la perseverança de les associacions de veïns, de les AMPA i, especialment, de la Plataforma pel Soterrament de les vies a Can Feu i Gràcia”.

De fet, avui entra en funcionament la primera fase, que consisteix a donar prioritat per a vianants al carrer i al passatge de l’Enginyer Playà, on hi haurà un nou carril bici i la vorera estarà al mateix nivell que la calçada. A més, ja es podrà travessar a peu o amb bicicleta pels carrers que enllacen Can Feu i Gràcia i que fins ara tenien la via com a barrera. D’altra banda, es modifica el sentit dels carrers de Sant Jordi, Llobet i Gràcia, Sobarber i Caresmar.

La segona fase, que entrarà en funcionament ben aviat, consistirà en actuacions puntuals al c. de la Reina Elionor i al lateral de la pl. d’Anselm Clavé i modificacions al c. de Fraser Lawton, a més del canvi de sentit al c. de Jacint Verdaguer. Per últim, la tercera fase inclourà el tancament del c. de la Reina Elionor davant la pl. de Jean Piaget i canvis a l’entorn de la pl. d’Anselm Clavé.

Els itineraris de transport urbà de les línies 4, 44, 8 ,10 i 12 mantenen les parades actuals.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha afirmat que “volem aprofitar la urbanització de l’espai soterrat i els nous passos entre els dos barris per introduir canvis en la mobilitat. Així, volem evitar el trànsit de pas, reduir la velocitat a 20 quilòmetres per hora i donar prioritat als vianants i als ciclistes”.

Consulteu el díptic amb tota la informació sobre la nova mobilitat