S’organitza al novembre un taller sobre noves tecnologies en l’àmbit familiar

 

El Servei d’Assessorament i Informació de Drogues (SAID) ha ampliat l’àmbit d’actuació i ara ofereix també atenció relacionada amb l’ús i abús de pantalles. D’aquesta manera, l’abans SAID i ara SAIDP es complementa com a servei d’orientació i suport a la població jove i famílies en un tema de gran actualitat i que genera molts dubtes i també preocupació en la societat.

Nascut el darrer trimestre de l’any passat, el SAIDP informa i orienta sobre el consum de drogues i ara també sobre l’ús, abús i mal ús de pantalles i els riscos associats, donant atenció tant a joves d’entre 12 i 25 anys, com també a les famílies i professionals relacionats. Així mateix, informa de recursos disponibles al territori en aquests camps i pot detectar casos de risc, treballant en coordinació amb diferents serveis i dispositius. El SAIDP és un servei gratuït i confidencial.

Sobre el nou àmbit incorporat, dins el terme “pantalles” s’agrupen diferents aparells i programaris, la funció principal dels quals és entretenir i facilitar la comunicació. Es fan servir amb el mòbil, la tauleta o els ordinadors i les més freqüents són els videojocs, les xarxes socials i els xats. En aquest marc, el ritme vertiginós amb què s’han estès entre tots els col·lectius i les possibilitats que ofereixen generen interrogants i també preocupació sobre l’ús que, en aquest cas, en fan els adolescents i joves. I és que, si no s’utilitzen de manera responsable i conscient, l’abús o mal ús pot derivar en situacions de dependència, problemes socials, relacionals, psicològics i de salut.

La regidora de Drets Civils i Gènere –responsable de polítiques de Joventut–, Míriam Ferràndiz, ha destacat que "des de l’Oficina Jove es treballa per tal d’oferir informació, assessorament i acompanyament en àmbits molt diversos, per tal que siguin les persones joves les que decideixin sobre les seves vides. Un recurs com el SAIDP complementa tota la feina que es fa des de l’oficina i ofereix eines per treballar un tema tant necessari entre els i les joves com són les pantalles."

 

Contacte

El SAIDP té un espai d’atenció presencial a l’Oficina Jove del Vallès Occidental Sabadell i amb un horari estable els dimarts i dijous. Alhora, hi ha la possibilitat de pactar visites o consultes en altres franges. Amb l’ampliació d’àmbits, el Servei ha afegit, així mateix, una nova adreça electrònica de contacte. Així doncs, ara s’hi pot contactar adreçant un correu a [email protected] o bé a [email protected]. També trucant o enviant missatge de WhatsApp al 680 402 795.

 

Taller sobre noves tecnologies en l’àmbit familiar

Precisament en relació amb l’àmbit de les pantalles, el 6 i 13 de novembre tindran lloc les dues sessions de Noves tecnologies. Taller per a pares i mares sobre el bon ús de les TIC en l’àmbit familiar. L’activitat es portarà a terme al Casal Pere Quart (Rambla, 69), a la tarda de 6 a 8.

El taller, organitzat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell, té com a objectiu reforçar la competència de mares i pares en el bon ús de les TIC en l’entorn familiar. En aquest sentit, facilita un espai de reflexió i acompanyament per tal d’assolir les eines i recursos necessaris que permetin prevenir i gestionar les situacions problemàtiques derivades de l’ús inadequat de les tecnologies. Amb tot, es proporcionaran pautes bàsiques per aprendre a utilitzar les TIC de forma responsable.

L’assistència al taller és gratuïta, però cal inscripció prèvia i rebre confirmació a través del correu [email protected].