El Govern de Marta Farrés està promovent una piscina d’onades i de surf al Ripoll, un projecte similar a la fallida piscina d’onades que el 2017 va voler instal·lar-se a Montgat i que va acabar fent fallida. 

Nani Valero, regidora de la Crida per Sabadell considera que “s’estan repetint els errors del passat: del Zoo i el golf de Torrebonica a la piscina d’onades i de surf més gran de Catalunya”.

Fa 8 mesos que es va iniciar l’expedient i avui es fa una roda de premsa de pressa i corrent, avisant als grups municipals poc abans de celebrar-la, sense passar per cap Comissió Informativa ni s’hagi comentat res en cap Ple ni a les reunions del Projecte Ripoll.

Queda clar que volen convertir el Ripoll en el nou aparador turístic sense tenir en compte criteris de sostenibilitat ni respecte de l’entorn i el medi natural. Sota la frase de “a Sabadell han de passar coses” que fan servir les regidores Mar Molina i Laura González, obvien que estem en plena emergència climàtica i en un context de sequera que es preveu cada cop més recurrent

Les regidores ens han informat que “El procediment és el mateix que el Tallaret”, comparant un procés de cessió que una entitat històrica de la ciutat ha hagut de treballar i batallar des de fa anys al que seria un procés poc clar per privatitzar sòl públic per al benefici d’una empresa privada, a la qual es cedirà uns terrenys municipals fins al 2043.

El projecte que posen sobre la taula es tracta d’un de similar a la piscina de surf de Montgat que dos anys després d’inaugurar-se va acabar sent rescatada i desmantellada per l’administració local i la Diputació de Barcelona. Podeu consultar el final d’aquell trist projecte a la notícia que recollia la Vanguardia el març del 2018.

Les entitats esportives de la ciutat sense espais per fer les seves pràctiques i el PSC cedint terrenys a privats per projectes poc sostenibles i amb un criteri privatiu absolut” conclou Nani Valero