Prop de 1200 persones han participat en el procés de votació a través d’internet o a la paradeta itinerant que ha recorregut la ciutat les dues darreres setmanes

A les 24h del passat diumenge 30 d’abril es va tancar el període de votacions dels projectes que s’han presentat a la segona edició del Retorn Social. Prop de 1.200 persones han participat del procés de votació, en el que qualsevol veí i veïna de Sabadell va poder votar els projectes que creia més mereixedors de rebre l’ajuda econòmica a través de la web o físicament a la paradeta itinerant.

Ara, el grup de seguiment del Retorn Social, conformat per diverses entitats com COOP57, ADENC, Càritas, Actua Vallès, Sabadell per la Independència, activistes i membres dels grups de barris i sobiranies de la Crida, revisaran el procés de votació i comprovaran totes les dades i resultats.

 

 

Acte per anunciar els projectes guanyadors

El proper dijous 18 de maig a les 19.30h al Centre Cívic de Can Rull, es celebrarà un acte públic on s’anunciaran quins projectes han sortit escollits per rebre les ajudes econòmiques. Es faran públics els resultats de les votacions i quins dels 33 projectes han sortit guanyadors de cadascuna de les tres categories: de menys de 500€, fins a 2.000€ i fins a 6.000€. En total es repartirán 33.000€

“La participació en aquesta segona edició del Retorn Social ha tornar a superar les nostres expectatives, tan pel que fa al nombre i diversitat de projectes presentats, com per la quantitat de persones que han participat en el procés de votació”, ha expressat la portaveu de la Crida, Anna Lara.

 

33.000€ provinents del romanent dels sous dels regidors/es de la Crida

Els regidors i regidores i càrrecs de confiança de la Crida per Sabadell tenen un topall salarial de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional, tal i com estableix el Codi Ètic de l’organització. Malgrat intentar que aquest topall de sou fos el que es fixés per a totes les regidores de l’Ajuntament, no es va aconseguir ja que la resta de partits no hi van estar d’acord, i davant la impossibilitat legal que unes regidores cobrin menys que les altres, la Crida retorna en forma de donació tot el que sobrepassa d’aquest límit salarial.

És precisament d’aquest romanent dels sous dels regidors/es de la Crida, d’on provenen els 33.000€ que es destinaran a la segona edició del Retorn Social i que suposen un 29% del total de pressupost del 2016 i un increment de 10.000€ en relació amb la primera edició.