El veïnat d’aquestes zones de Sabadell disposa d’un servei diari d’ajuda per trobar feina en el marc del programa Treball als Barri

 

El veïnat del Districte 6 i dels barris de l’entorn de Ripoll disposa d’un servei diari d’ajuda per trobar feina. Aquest programa s’adreça a persones residents en alguna d’aquestes zones de Sabadell, que estiguin en situació d’atur o bé treballant i que busquin una millora d’ocupació, alhora que s’atén les necessitats de reclutament de les empreses. L’Ajuntament gestiona aquests dos dispositius en el marc del programa Treball als Barris subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

El resultat del seguiment fet passat 6 mesos de la finalització del dispositiu de l’any 2017 situa en 338 persones les que continuen treballant després d’haver participat en alguna de les actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, "es tracta d’un balanç realment positiu que demostra que aquest tipus de serveis funcionen i són necessaris mantenir especialment pels casos de persones que tenen majors dificultats per entrar al mercat laboral."

Durant el 2018, l’Ajuntament manté una edició més del dispositiu d’inserció laboral als barris. Enguany s’espera acompanyar un mínim de 600 persones entre els diferents punts d’actuació. Les persones participants cal que estiguin registrades a l’Oficina de Treball com a demandants d’ocupació o millora d’ocupació i empadronades a la zona de Sabadell Sud (Campoamor, Espronceda, les Termes i la Creu de Barberà) o a la zona del Parc Fluvial Riu Ripoll (Can Puiggener, Torre-romeu, el Poblenou, el Raval d’Amàlia i Can Roqueta).

L’objectiu general és donar un servei de proximitat a aquestes zones i facilitar l’acompanyament de forma personalitzada a cada participant. El plantejament és analitzar l’ocupabilitat de cadascuna de les persones participants i definir el seu projecte professional, incidir en les competències a la vegada que es treballen aspectes motivacionals, eines de recerca de feina, recursos per fer front a un procés de selecció o capacitació digital, entre d’altres. En paral·lel es preveuen accions de qualificació professional i accions amb entitats , agents i empreses del territori per a que les persones puguin tenir una aproximació a l’entorn productiu i teixit empresarial.

Les persones interessades a formar part del programa s’han d’adreçar als centres cívics de referència en funció del lloc de residència, en horari d’oficina de dilluns a divendres, al matí de 9 a 2. En el cas del veïnat de la zona sud és el Centre Cívic de la Creu de Barberà (pl. de Castelao, 1), per a les persones residents a Can Puiggener, el Centre Cívic de Can Puiggener (pl. del Primer de Maig, 1) i per a les persones residents a Torre-romeu, el Poblenou, el Raval d’Amàlia i Can Roqueta, el Centre Cívic de Torre-romeu (pl. de Montcortès, 1).

 

Programes d’ocupació

A més d’aquests dispositius, en el marc del programa Treball als Barris es desenvolupen actuacions que permeten a l’Ajuntament contractar persones en atur directament per dur a terme actuacions en beneficis de la ciutat. Els contractes laborals poden oscil·lar en funció del programa, alguns dels quals estan a adreçats a joves menors de 25 anys i altres per a una franja d’edat superior.