La Crida per Sabadell ha presentat avui el seu programa per a les properes eleccions municipals

El programa compta amb més de 800 propostes i amb un mapa de les actuacions i reivindicacions veïnals territorialitzades

 

Durant l’estiu de 2018 es va analitzar el nivell de compliment del programa del 2015, i es va valorar que el grau de compliment era molt elevat tenint en compte que s’ha estat a un govern amb tres altres forces. No obstant això, queda molta feina per fer i així s’ha enfocat en aquest nou programa: 800 propostes per seguir transformant Sabadell des del govern de la ciutat.

Durant la tardor i l’hivern, als grups de Sobiranies, el projecte Fòrum 2030 i a les assemblees generals es va treballar per construir aquest nou programa: enfocat tant a les necessitat immediates de la ciutat com a seguir posant les bases per un model de ciutat on les necessitats de les persones siguin la prioritat de les polítiques municipals.

Amb el programa ja tancat, i amb la intenció de revalidar amb més força la presència de la Crida al govern, s’han presentat avui les principals línies amb les que es compromet l’organització de cara al proper mandat. Aurora Murillo (número 5 de la llista) ha declarat que “avui som aquí quasi totes les 14 primeres de la llista de la Crida per Sabadell, perquè sortim a guanyar i estem convençudes que tenim el millor projecte per Sabadell i volem governar amb majoria a la ciutat.”

Maties Serracant (alcalde de Sabadell i número 1 de la llista): “La Crida per Sabadell tenim un projecte clar i de futur per la ciutat que ja hem començat des dins i fora de la institució. Gràcies al document que teniu a les mans la Crida per Sabadell disposa d’un full de ruta i una agenda política precisa i sincera per la transformació de Sabadell a favor de les classes treballadores de la ciutat.”

Tenim clar que volem seguir construint un poder popular, organitzant-nos des de baix i a l’esquerra a cada barri de la ciutat generant nous espais d’autoorganització que consolidin espais de governança que sobrepassin els límits actuals de la institució en tots els àmbits de la política municipal i metropolitana.

Serracant: “La Crida per Sabadell, per consegüent, ens hem dotat d’un programa amb polítiques de transformació que suposen més de 800 actuacions que tenen per objectiu millorar la vida de les persones per cadascun dels barris de la nostra ciutat.”

 

Els grans eixos del programa de la Crida per Sabadell pel 2019 – 2023

 1. Les polítiques transversals que han de creuar totes i cadascuna de les polítiques públiques des del feminisme, la participació i comunitària, la lluita contra el canvi climàtic i  la interseccionalitat.
 2. El dret a la ciutat com a eix fonamental per a la salut pública, per la recuperació de l’espai públic pel joc dels infants, segur per tothom i com a  política essencial per la lluita contra la contaminació atmosfèrica.

 • Impuls d’un nou pla integral de barris per la rehabilitació i millora d’equipaments i un programa d’espai públic que defineixi centralitats a cada barri amb espais peatonals.
 • Transformar sis eixos cívics a la ciutat:

  • Nova passera alçada exclusiva per a vianants i bicicletes entre el campus de la UAB i el camp de futbol de TorreRomeu
  • Peatonalització de l'eix Rambla entre Gran Via i Ronda Zamenhoff
  • Nova plantació de vegetació i espai per a bicicletes a l'Eix Ronda Ponent - Eix Macià - Av. Tarradellas
  • Prioritat per vianants i nou arbrat a la carretera de Barcelona - Terrassa
  • Bulevard a la Ronda Zamenhoff - Vilarrúbies
  • Potenciació de l'arbrat i voreres continues a tot l'eix de Passeig Comerç i Espronceda i Almogàvers

 1. Habitatge com la política fonamental per la qualitat de vida de la ciutadania i principal element per la lluita contra l’especulació

 • Fer efectiu el pla de promoció s’habitatges i projectar-ne de nous. 500 habitatges públics i de lloguer per sabadell.
 • Treballar per la regulació dels preus de l’habitatge a la ciutat.

 1. Defensa dels serveis públics i la municipalització de serveis com eix fonamental per garantir un millor servei a la ciutadania, la optimització de recursos públics i garantir la lluita contra la corrupció.

 • Municipalitzar els serveis de residus i aigua.
 • Crear una banca pública municipal.

 

El decàleg de l’acció política de la Crida

Adam Bonnín (número 6 de la llista): “Seguim apostant pel treball des de les sobiranies, ja que expressen amb molta claredat la necessitat de recuperar el control, però alhora hem volgut traçar un de decàleg per tal de traslladar alguns dels principals àmbits de treball pels que apostem pel mandat 2019 – 2023 que descriuen el projecte de ciutat de la Crida per Sabadell amb visió 2030.”

 

 1. La ciutat dels parcs.

Deu Parcs Urbans - Jardins urbans. Xarxa urbana d'eixos verds amb la plantació de 12.000 arbres que connectaran amb el Rodal, el Parc Fluvial i Agrari. 45 eixos cívics que connectaran tota la ciutat a peu i en bicicleta.

 

 1. Habitatge: 100% públic 100% lloguer.

Assolir un 10% habitatge públic de lloguer de cara a la Sabadell de 2030. Augment del parc públic de fins a mil habitatges. Impuls de les polítiques per la rehabilitació. Seguir treballant per aturar el màxim de desnonaments des de la institució i des del carrer

 

 1. Gran Via

Zona Universitària, Indústria del Coneixement i Seu de la Economia Social i Solidària al Vallès.

Establir la part central d’aquest eix com un pol de desenvolupament econòmic, cultural, educatiu i d’investigació posant en valor les activitats existents (ESDI, Agència Tributària, Club Natació Sabadell, Fira Sabadell, Biblioteca vapor Badia, Campus Universitari de la UAB, Hospital Universitari del Parc Taulí...). Tanmateix, transformar-la en un gran bulevard.

 

 1. Defensem l’Escola Pública

Construcció de 2 noves escoles bressol al districte 4 i 1. Impuls de 2 escoles al districte 4 i 2 . Impuls per la construcció de 3 instituts als distecte 6,4,2. Impuls de noves facultats a la universitat. Desenvolupament d’una xarxa de camins escolars treballada de forma comunitaria.

 

 1. Omplim Sabadell de cultura

Circuit d’actuacions en espais oberts. Foment d’una xarxa de teatres a la ciutat.

 

 1. Combatre el canvi climàtic

Plantació de 12.000 arbres nous a la xarxa verda de la ciutat. Oficina Municipal de l’Energia i la Descarbonització. Capacitat d’autosuficiencia dels edificis municipals. Ampliar la xarxa de bicis. Busos 100% híbrids i impuls dels elèctrics. Creació d’una empresa pública d’energia i aigua.

 

 1. Donem vida al patrimoni

Rehabilitar la Masia de Ca n’Oriac, posar en us la casa Marcet Font i l’Artèxtil. Establir nou campus arqueològic de Sant Pau de Riu Sec. Recuperació del Molí d’en Torrella.

 

 1. Impuls al teixit productiu de la ciutat

Impulsar de l’economia social i solidària per fer eclosionar projectes i empreses basats en l’economia cooperativa i en conjunt pel desenvolupament del teixit cooperatiu de la ciutat. Transformar el Vapor Llonch en una Agència de Desenvolupament Socioeconòmic Local. Impuls de l’ocupació als polígons industrials: Construcció del Portal Sud com una infraestructura clau pel desenvolupament dels polígons de Gràcia. Garantir l’accés als Polígons en transport públic col·lectiu.

 

 1. Som Vallès

El Vallès necessita una aposta clara pel desenvolupament de la xarxa ferroviària totalment insuficient i poc connectada amb el territori. Infraestructures com el Quart Cinturó són polítiques obsoletes, i basades en lògiques del segle passat:

 

 1. Connexió ferroviària amb Terrassa amb la construcció d’una línia circular d’FGC que connecti les principals centralitats d’ambdues ciutats i un total de vuit polígons industrials.
 2. Línia orbital ferroviària fins a Granollers. I tercer, treballarem perquè el perllongament dels FGC fins a Castellar del Vallès sigui una realitat.

 

 1. No demanarem permís per ser lliures

Impuls i organització col·lectiva per avançar en l’exercici del dret d’autodeterminació del poble català.