Els 38 projectes han rebut 22.792 suports d’un total de 5.698 participants

 

La tercera edició del procés participatiu Construint Ciutat – Pressupost 2019 ha triat un total de 19 projectes que el Govern municipal incorporarà a les partides pressupostàries del Pressupost 2019, després que el passat 21 de gener finalitzés el període de suports. Aquest any la ciutadania ha escollit 6 projectes de l’àmbit de l’espai públic i 13 de l’àmbit de la millora de la cohesió social.

Al procés participatiu es van presentar un total de 64 projectes, dels quals 38 van ser validats tècnicament. En la darrera fase, aquests projectes han rebut un total de 22.792 suports, per part de les 5.698 persones que hi han participat. La xifra supera els 3.000 participants mínims establerts per legitimar el procés dut a terme mitjançant la plataforma Decidim Sabadell. En l’anterior edició hi van participar 3.900 persones, és a dir, que enguany hi han participat 1.798 persones més.

Els dos àmbits temàtics sobre els quals s’han presentat propostes tindran una dotació de 500.000 euros cadascun, amb un pressupost màxim de 100.000 euros per proposta en tots els casos. En conjunt, doncs, l’Ajuntament torna a posar a disposició de la ciutadania 1 milió d’euros del pressupost municipal per a projectes relacionats, d’una banda, amb la millora de l’espai públic o els equipaments municipals i, d’altra banda, per a projectes que millorin la cohesió social a la ciutat o a un barri.

Durant tot el període de suports s’han habilitat un total de 19 punts d’informació perquè les persones que no tinguessin adreça electrònica poguessin donar suport a les propostes. Els punts d’informació presencials han estat itinerants i han tingut molt bona acollida entre la ciutadania. Dels 5.698 participants, un 20% (1.186 persones) ho han fet des d’aquests punts.

Les propostes escollides s’han ordenat segons el nombre final de suports rebuts, admetent com a màxim una proposta per barri i tres per districte. A més, cal tenir present que el pressupost assignat a cada proposta va restant a la quantitat total de cada àmbit. Com es pot veure en els resultats finals, en el moment en què una proposta sobrepassa pressupostàriament el total dels 500.000 €, aquesta s’adequa a la quantitat que queda. Tanmateix, en aquest cas, es proposarà a l’entitat o persona proposant redefinir el projecte per adaptar-lo a l’import que ha quedat, tal com estableixen les bases del procés Construint Ciutat 2019.

Els projectes finalment seleccionats, de l’àmbit  de l’espai públic o equipaments, els executarà directament l’Ajuntament de Sabadell amb despesa d’inversió. Per la seva banda, els projectes seleccionats de caire social els executaran les entitats i es finançaran mitjançant l’atorgament de subvencions.

RESULTATS

[gallery columns="2" size="large" ids="5806,5803,5805,5804"]