Avui hem constatat com s’han pavimentat, en comptes de replantar, els escocells del carrer Pau Claris i del carrer Permanyer, davant del CAP de Gràcia

 

Aquest matí hem constatat com es pavimentaven desenes d’escocells al barri de Gràcia, de la mateixa forma com hem vist que s’ha estat fent a altres barris com el de la Concòrdia. El primer que salta a la vista, a més de la manca de voluntat per part d’aquest govern de potenciar el verd urbà, és que aquestes actuacions no estan previstes en el Pla Director de l’Arbrat Viari, aprovat el 2019 i amb validesa fins al 2029.

Aquest pla només preveu una possible retirada d’arbres en cas que la vorera no tingui el mínim d’amplada reglamentària (1,5 metres), però sempre prioritzant l’ampliació de la vorera per sobre de la retirada d’arbrat. En voreres estretes també existeix la possibilitat d’aplicar paviments porosos per tal d’ampliar l’espai per vianants sense haver de retirar arbres.

Més enllà d’aquestes alternatives, tal com hem pogut comprovar, aquest no és el cas de, com a mínim, la majoria dels escocells que s’han pavimentat avui, atès que oferien el mínim d’1,5 metres d’amplada. El govern municipal ens ha demostrat reiteradament que no tenen cap compromís amb el redisseny de l’espai urbà per prioritzar espai per a les persones.

El regidor Lluís Perarnau conclou: “Una vegada més, el govern PSC-Podem-Junts actua saltant-se la planificació, intentant que les seves accions passin desapercebudes. Mentre altres ciutats avancen cap a un model sostenible en la mobilitat i a un espai urbà amb més verd, el govern opta per la sortida que menys feina li porta, fent que Sabadell retrocedeixi en comptes d’avançar. A la Crida ho tenim clar: triem la vida. Sabadell necessita més verd i més espai per a les persones.”