La Crida denuncia l’absència de transparència, la manca de diàleg amb les entitats i les incoherències en el model que han imposat

 

El govern municipal ha anunciat, recentment, com serà la Festa Major de Sabadell del 2021. Ho ha fet com ens té ja acostumades: tard, malament i sense diàleg. Els grups de l’oposició hem estat a l’ombra des del moment en que van anunciar que no es decidiria fins al darrer moment quin seria el format d’enguany. Tota la informació que hem obtingut, indirectament, ha provingut del conflicte generat per les més que justificades crítiques de l’Agrupació de Veïns de Gràcia (AVG), la Comissió de Festes Populars de Sabadell (CFPS) i altres col·lectius que fa mesos que participen de la definició del programa

La regidora Nani Valero explica: “Un cop més ens trobem davant de la seva forma, sistemàtica, de governar: la política dels fets consumats. No informen a l’oposició i tracten amb menyspreu a les entitats. Cal recordar que en els anys anteriors a l’esclat de la pandèmia, les entitats realitzaven més del 60% de les activitats de la Festa Major. Tenim una sort immensa de tenir el teixit associatiu que tenim a la ciutat i a aquest govern se li oblida sempre que l'administració s'ha de posar al servei de les entitats i no al revés. L'ajuntament ha de ser facilitador de la gestió popular i de les iniciatives socials, no generar confusió i conflicte.”

La seva principal justificació està basada en les mesures de prevenció de la Covid-19, però les seves accions estan plenes d’incoherències. Al comunicat del govern asseguren que les activitats es cenyiran a les indicacions del Procicat però a la pràctica apliquen unes mesures molt més restrictives que les que marca aquest organisme. D’aquesta forma estan provocant que les activitats organitzades per algunes entitats esdevinguin inviables. “Cal cenyir-se al Procicat i no inventar normes arbitràries que incrementen la por i la inseguretat. Actuen de forma autoritària i censuradora amb l'objectiu d'amagar la seva incompetència.”

Nani Valero continua: “Infantilitzen a les entitats quan aquestes quan porten molts i molts anys organitzant activitats a la nostra ciutat i han demostrat sobradament la seva responsabilitat pel que fa la prevenció de la Covid-19, mostrant una clara voluntat i una clara capacitat de desenvolupar la seva activitat tot respectant les mesures necessàries. Les entitats han estat sempre a l’alçada de les circumstàncies. És aquest govern el que no ho ha estat en cap moment. La unilateralitat no és cap solució: el que cal és un treball conjunt que permeti un suport real a les entitats alhora que s’actua amb responsabilitat i coherència amb el moment en el qual ens trobem.”

Finalment, reclamem al govern municipal que actuï amb responsabilitat i es duguin a terme tots els talls de carrer necessaris per garantir que el conjunt de la ciutadania pugui gaudir de la Festa Major amb seguretat, així com les també necessàries mesures d’ampliació del transport públic. Cal avançar en suport de mobilitat i seguretat proactius des de la perspectiva feminista.