Article de les Candidatures Alternatives del Vallès, sobre el Cas Mercuri

Manuel-Bustos-Mercuri-presumpta-corrupcio_1015108625_10479018_1200x800Aquesta setmana torna a l’actualitat el Cas Mercuri perquè tenen lloc les declaracions de testimonis i imputats per la peça 31, que ens afecta molt directament com a comarca. Se centra en les possibles col·locacions irregulars al Consell Comarcal  del Vallès Occidental i als consorcis dependents: el de Residus (CRESIDUVOC) i el d’Ocupació (COPEVO).

Si bé no coneixem encara el veritable abast dels fets, a través de les converses del sumari que han transcendit ens podem fer una idea de com l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos anava teixint una xarxa de favors que, entre altres aspectes, incloïa utilitzar el Consell comarcal i els seus consorcis com a agència de col·locació de les persones que a ell li convenia per als seus interessos partidistes, molts dels quals amb una vinculació directa a l’executiva del PSC de Sabadell o a les seves llistes electorals.

Així, entre els testimonis hi ha una part dels aparentment beneficiats per aquests moviments, com ara José Luis Jimeno (exalcalde de Badia i actual president de la gestora del PSC Sabadell), Pepita Pedraza (expresidenta del Consell Comarcal), Maria del Carmen Sendrós i Alba Gonzalez Yagües (números 14 i 15 a la candidatura del PSC de Sabadell el 2011), així com Ana Maria Carrasco i Cristian Sánchez (actuals regidors del PSC de Sabadell).

Si una cosa queda clara és que Manuel Bustos no tenia prou enxufant família i amics a l’Ajuntament, sinó que els seus tentacles arribaven fins altres institucions com el Consell Comarcal o l’Àrea Metropolitana de Barcelona, espais on potser es feia de manera més fàcil i impune pel fet de ser organismes sense projecció pública i on pràcticament tots els partits amb representació comparteixen el govern.

Divendres declararan Manuel Bustos i Paco Fernández, exgerent d’ambdós consorcis, que també està imputat en una altra peça per l’ús indegut de la tarja de crèdit del CRESIDUVOC, consistent en treure sumes importants regularment per un import total de 26.000 € en menys de dos anys i carregar-hi despeses difícilment justificables per les seves responsabilitats laborals.

Les Candidatures Alternatives del Vallès venim denunciant des de fa anys –primer amb una representació més discreta i ara amb molta més força- la mala praxi i les polítiques clientelars de Manuel Bustos i el seu entramat. Des dels nostres pobles i ciutats defensem fermesa contra la corrupció i la recuperació de la política com una activitat honesta al servei de la ciutadania on no tinguin cabuda conductes com les de Manuel Bustos o Paco Fernández que han actuat com si Sabadell fos el seu cortijo i el Consell Comarcal la seva torre.

FOTO: CRISTINA CALDERER (Diari ARA)