El Govern municipal celebra que avui es posi fi a una llarga reivindicació de la ciutat d’un projecte estratègic per a Sabadell

L’anunci del projecte de les obres d’integració urbana de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) als barris de Gràcia i Can Feu ha estat presentat avui Sabadell en el transcurs d’una visita que ha comptat amb la presència del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez; el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, i diferents representants del govern municipal.

Les obres, que comptaran amb una inversió estimada de 25M€, consistiran en el cobriment de les vies dels FGC en un tram de 375 metres de longitud que discorre en superfície, des del carrer de Sobarber fins passat el passeig de Can Feu. La generació d’aquest nou tram cobert implicarà la modificació de les rasants dels carrers de l’entorn i del pendent de les vies al llarg de 975 metres, fins a enllaçar en superfície amb les vies existents al terme de Sant Quirze del Vallès.

Segons l’anunci de la Generalitat, al juny es farà la licitació per tal que les obres puguin començar a la tardor vinent, amb l’objectiu que finalitzin a la primavera del 2019. Aquesta actuació permetrà millorar la permeabilitat i la mobilitat en aquesta zona, a més de generar un nou espai públic a la ciutat.

Per a Maties Serracant "celebrem que per fi el cobriment de les vies a Gràcia i Can Feu sigui una realitat i que la ciutat guanyi un nou espai públic, que relligarà amb l'àmbit del Castell de Can Feu i també amb el municipi de Sant Quirze, i que ha de permetre completar la transformació ja iniciada en l'àmbit de l'entrada a Sabadell per la plaça del Mil·lenari, un espai per on passen milers de persones”. També ha recordat que "la Generalitat tenia un deute amb la ciutat i, tot i que ha arribat tard, no hagués estat possible sense la lluita i perseverança de la Plataforma Soterrament FGC ARA i de l'organització veïnal", ha afegit Serracant.

Al setembre de 2016 van entrar en servei les noves estacions de Can Feu | Gràcia i Sabadell Plaça Major, amb 1,5 nous quilòmetres de línia. Segons ha anunciat la Generalitat de Catalunya, la posada en servei de la prolongació de la línia a Sabadell culminarà enguany, amb 3,7 quilòmetres de via i tres estacions més (la Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord). En total, la prolongació abraça 5,2 quilòmetres –4,4 dels quals, de nova línia– cinc estacions i unes cotxeres a Ca n’Oriac. Aquesta actuació suposa una inversió de 430 milions d’euros.

D’altra banda, aquesta setmana el Govern de la Generalitat ha autoritzat l’adquisició de 15 nous trens, fet que permetrà incrementar freqüències i donar resposta a l’augment de demanda que està experimentant la línia del Vallès. Les noves unitats, que s’han de fabricar, s’anirien incorporant a partir de l’any 2019. El nou material permetrà reduir a la meitat la freqüència de pas entre la plaça Catalunya (Barcelona) i Sabadell, que passarà de 10 a 5 minuts.

 

[embed]https://www.facebook.com/CridaPerSabadell/videos/794823504015139/[/embed]