Les celebracions tindran lloc entre el 15 i el 22 d’octubre

El Centre Cívic de Sant Oleguer celebrarà els 20 anys de funcionament amb un programa d’activitats dissenyat per les entitats que fan ús de l’espai de forma habitual, amb la col·laboració de les que han participat en les activitats que s'hi han fet des que es va inaugurar l’any 1997.

Les activitats començaran el diumenge 15 d’octubre, a les 11 del matí, amb una passejada amb carruatge de cavalls i una cursa popular amb el lema Recuperem el parc de Can Rimbles. El dimarts 17, a les 7 de la tarda, tindrà lloc, a l’Espai Àgora, un taula rodona sobre el Passat, present i futur del Centre Cívic de Sant Oleguer. Per al dimecres 18, a la mateixa hora, també a l’Espai Àgora, es farà la presentació de la proposta de projecte d’urbanització de Can Rimbles.

Els actes continuaran el divendres 20 d’octubre, a 2/4 de 7 de la tarda, amb l’explicació del projecte d’ampliació de l’Escola de Música Municipal. Tot seguit tindrà lloc un concert de membres del Conservatori Professional de Música, que interpretaran La suite Abdelazer, i d’alumnes de l’Escola Joaquim Blume participants en el projecte A-Cordant. Ambdues activitats es realitzaran a l’auditori del Centre Cívic. El dissabte 21 d’octubre, hi haurà ball de swing a les 6 de la tarda i, a les 9 del vespre, l’habitual Gran Gala, de l’Espai Àgora.

Finalment, el diumenge 22 d’octubre, a partir de les 10 del matí, hi haurà activitats lúdiques, culturals i tallers al carrer, així com parades informatives de les entitats. Com a colofó es servirà una Fideuà popular a les 2 del migdia (cal comprar el tiquet prèviament fins al dia 20) i a les 5 de la tarda, ball al Centre Cívic.

Equipament cívic de referència

En paraules de la regidora de Participació, Glòria Rubio, “el Centre Cívic de Sant Oleguer és un punt de trobada entre els veïns i veïnes de la zona i de tota la ciutat i acull diversos cursos, tallers i activitats durant tot l’any amb l’objectiu de generar vincles entre la ciutadania i fomentar la cohesió social”.

El Centre Cívic també és la seu de l’Espai Àgora, centre social i multicultural que té la voluntat d’oferir un espai relacional amb servei de bar, dotat amb una programació de gairebé un centenar d’activitats de caire social i cultural pròpia.

Espai reivindicat

La construcció del Centre Cívic de Sant Oleguer va ser una realitat, després d’una llarga reivindicació del veïnat de Sol i Padrís. L’any 1989, coincidint amb la Festa Major del barri, un grup de veïns i veïnes acompanyats per l’AV Sol i Padrís Sant Oleguer i el Club de Jubilats de ronda de Bellesguard, van dur a terme diferents accions reivindicatives per exigir a l’Ajuntament la construcció d’un equipament cívic. A partir d’aquell moment, van fer diferents accions reivindicatives: plantar escombres de colors, simulant arbres, on actualment hi ha el CAP del barri; fent dibuixos al terra, simulant l’espai d’una aula a l’indret on s’ubicaria el futur equipament; talls de carrer, etc.

Fruit d’aquestes accions es va fer un procés participatiu, que va durar un any, i en el qual es van implicar les diferents associacions de veïns de la zona, el Club de Jubilats de ronda Bellesguard, altres entitats i veïnat de diverses procedències. En el procés participatiu va tenir diferents sessions de formació i visites a d’altres equipaments d’altres ciutats. Una de les prioritats era definir el model de gestió, el qual va acabar definint la creació de l’espai Àgora i d’una taula d’entitats. Els tres objectius principals del model de gestió van ser: crear espais de relació interassociatives, de relació intercultural i de relació intergeneracional.

L’any 1997, la reivindicació es va convertir en realitat i es va inaugurar el nou equipament per al barri i la ciutat. En aquells moments es va crear la taula d’entitats formada per: l’AV de Sol i Padrís - Sant Oleguer, l’AV Covadonga, l’AV Eixample, l’AV Nostra Llar i el Club de Jubilats i Pensionistes de ronda Bellesguard. Les activitats que varen començar a realitzar en aquells moments eren tallers de pintura, ceràmica i poesia.

Actualment el Centre Cívic ofereix una programació d’activitats variada organitzada per un total de 17 entitats que ofereixen cursos i tallers dedicats principalment als veïns i veïnes del barri i de la ciutat.

Programa d'activitats