Les properes setmanes, la ciutadania podrà visitar-ne el recinte

El Castell de Can Feu i la zona verda que hi ha al voltant han passat de manera definitiva a ser municipals, un cop l’Ajuntament i la societat que n’era propietària han signat l’acta d’ocupació i pagament, tal com s’havia acordat en un conveni previ. Aquest darrer tràmit permet finalment al consistori fer ús d’aquest edifici.

L’alcalde, Maties Serracant, ha afirmat que "aquesta és una fita històrica, que tanca un procés que ha durat molts anys. A partir d’ara la ciutat es podrà fer càrrec de la conservació del Castell de Can Feu, complint així un compromís del Govern municipal. D’aquesta manera donem resposta a una reivindicació de veïns i entitats, que històricament han demanat de recuperar aquesta icona sabadellenca."

El nou conveni signat estableix que s’expropia el Castell de Can Feu i la zona verda que l’envolta, amb la condició que estigui lliure de càrregues i d’ocupants. El preu de l’expropiació és de 24.798,07 euros, que equival a la xifra que l’antic propietari devia a l’Ajuntament per l’impagament de l’IBI de diversos anys.

Ara el Govern està treballant per definir diversos usos per a l’edifici i ja hi ha una reserva de mig milió d’euros per fer una primera actuació als terrenys del voltant, que es destinaran a parc i zona verda. No obstant això, caldrà esperar que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acabin les obres que duen a terme a Can Feu per poder començar a actuar al nou parc.

En els propers dies, l’Ajuntament en netejarà i adequarà l’entorn per tal que d’aquí a unes setmanes s’hi faci una jornada de portes obertes. L’objectiu és que els sabadellencs puguin veure’n l’estat des de fora, ja que a hores d’ara no té condicions per visitar-ne l’interior.