L’Ajuntament de Sabadell i l’Associació Casal el Tallaret de la Creu Alta signaran un conveni gràcies al qual l’entitat podrà utilitzar de forma provisional el local de Cal Balsach

 

El Govern municipal i l’associació han treballat conjuntament per trobar aquesta solució temporal, a l’espera de l’elaboració d’un nou plec de clàusules de la concessió administrativa per a la utilització de l’espai. Es preveu que l’entitat pugui començar a fer-ne ús a partir d’aquest cap de setmana.

Amb aquesta acció es dóna sortida a la situació de paràlisi provocada per la denúncia del regidor del Grup Municipal Socialista, Josep Ayuso, ara fa més d’un any, contra el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, i dos càrrecs tècnics municipals, en relació amb la tramitació de la cessió d’aquest espai. El fet va suposar la suspensió temporal de l’expedient administratiu iniciat per acomplir amb la proposició, aprovada per unanimitat al Ple municipal del febrer de 2015, a favor de la cessió de l’espai lliure de Cal Balsach al Tallaret.

L’equip de Govern ha estat treballant per trobar solucions a aquesta situació, mantenint una comunicació constant i fluida amb l’entitat. Finalment, Ajuntament i el Tallaret signaran un conveni per mitjà del qual l’associació creualtenca podrà fer ús de l’espai de forma provisional, de la mateixa manera que s’ha fet en altres casos.

A partir d’ara es comença a treballar en un nou plec de clàusules que reguli la concessió de l’espai, adequant-se als criteris i usos establerts en el planejament urbanístic que s’està tramitant.