Ja es pot consultar el programa d'activitats sobre Drets Humans, que ofereix un seguit de propostes diverses per conèixer, reflexionar i reivindicar els drets de les persones

[ART FINAL] Programa Drets Humans.inddL’any 2000 es va signar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat, una eina que posa de manifest les necessitats específiques de les ciutats per afavorir que tota persona que hi visqui pugui gaudir dels seus drets.

En aquest marc, a la nostra ciutat comptem amb l’Oficina de Drets Civils, un servei per donar resposta a les diferents vulneracions de drets humans que puguin patir les persones que viuen a Sabadell. Precisament i per potenciar aquesta oficina enguany destaquem la signatura d’un conveni amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya per col·laborar amb l’Oficina de Drets Civils en termes de formació, assessorament i defensa dels Drets Humans de la Ciutat.

El conjunt d'activitats recollides en aquest programa respon al compromís de la ciutat i de les seves entitats amb la defensa dels Drets Humans i amb el deure que tenim de respectar-los. El dia 10 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, artistes de Sabadell pintaran algunes parets per deixar els carrers amb la petjada del compromís de la ciutat amb la promoció dels drets humans. Cada espai comptarà amb una dinamització teatral que acompanyarà el procés de creació del mural.

A destacar també la conferència "Els drets humans avui", que es durà a terme el dia 15 de desembre, a les 7 de la tarda, a la Casa Duran, a càrrec d'Ahmed Galai, membre de la Lliga Tunisiana dels Drets Humans, integrada en el Quartet de Diàleg per la Pau, Premi Nobel de la Pau 2015. El grup ha estat premiat perquè va permetre que Tunísia, en pocs anys, establís un sistema constitucional de govern que garantís els drets fonamentals de tota la població, sense distinció de gènere, convicció política o creença religiosa.

Programa d'activitats