La nostra ciutat, la de les persones que patim les retallades, la de la sanitat saturada i externalitzada, l'educació segregada, de l'exclusió social, els desnonaments i la pobresa energètica, la de les 2000 famílies que necessiten la “caritat” per poder menjar, la dels sense papers i la dels emigrats, es confronta avui amb la seva ciutat d'empreses especulatives i mafioses que es lucren amb els serveis públics, la dels polítics amb sous de vergonya, de la corrupció, del clientelisme, dels barris fantasma i els 10.000 pisos buits.

La nostra ciutat és la dels barris vius que aturen desnonaments, la ciutat insubmisa, indignada desobedient, la dels i les joves organitzades i actives, la que no amaga la llengua i en fa eina de cohesió la de la cultura popular, la de vianants i ciclistes, la que s'atura per la vaga general i la que porta anys plantant cara dins i fora de l'Ajuntament. La nostra ciutat es planta avui davant el seu model de ciutat morta, opaca proposta de ciment, d'urbanisme a la carta, governada per polítics desacreditats que estenen la catifa vermella a l'Ikea o al Gremi de torn, institucions que són un mur, un búnker obedient al deute.

La nostra ciutat és la de la Teresa Claramunt o la Colla de Sabadell, la dels ateneus i organitzacions revolucionàries, la ciutat bressol del cooperativisme català, la de la dignitat de l'autoconstrucció dels barris i la vaga del metall, la del municipalisme alternatiu, la de la lluita feminista i la del garrotin.

És l'hora dels que som pobres, aturades i precàries, sense un habitatge digne, de les persones que hem hagut de migrar, de les que volem ser escoltades, decidir i transformar la nostra realitat quotidiana. Es l'hora de recuperar la ciutat, d'auditar-la i posar-la al servei de les persones que hi viuen. És l'hora de reforçar llaços i eixamplar confiances entre els que mai hem volgut participar del repartiment, l'hora de referenciar-nos a velles i noves lluites.

És l'hora de guanyar, és l'hora d'una proposta àmplia, radical i engrescadora per poder decidir-ho tot. És l'hora d'una nova majoria social i política capaç de revolucionar aquesta ciutat!

Crida per Sabadell, 28 de juny del 2014

icona adhesio_