La formació ha explicat que tot i tenir la resolució de nacionalitat acceptada, no se’ls ha permet presentar al candidat a les llistes.


En una roda de premsa celebrada aquest dimecres al matí, la Crida per Sabadell ha denunciat el racisme institucional al què s’ha vist afectat un dels candidats de la seva llista electoral. 


L’alcaldable de la formació, Nani Valero, ha denunciat que la Junta Electoral de Zona no els ha deixat registrat la llista amb l’Allan Contreras, el candidat número 5 del seu equip, d’origen Hondureny arrelat a la ciutat i al territori, i amb la resolució de nacionalitat acceptada. 


“És una situació d’irregularitat flagrant que se suma a les moltes que les nostres veïnes han de patir per la seva situació d’origen, que són sistemàticament excloses i discriminades per la seva procedència.”


Allan Contreras ha denunciat que la llei d’estrangeria i la burocràcia administrativa mantenen com a ciutadans de segona a moltes veïnes i veïns que contràriament, per treballar i ser mà d’obra barata, des del primer dia són validats. 


“El racisme institucional amagat amb la lentitud administrativa i burocràtica limita enormement la participació política de les persones estrangeres. El meu cas és un exemple.” Explica el candidat.


“No aconseguiran el que volen, jo avui afirmo i reitero el meu compromís amb la Crida i amb Sabadell, Continuaré amb un peu a la institució i dos fora, treballant des dels carrers. Seguiré com una més  de l’equip amb el què governarem a partir del 2023 per transformar aquesta ciutat i la societat perquè aquestes coses no tornin a passar.”


A la part final de la roda de premsa l’exdiputat David Fernàndez ha explicat com la violència institucional vulnera els drets de les persones migrades en tots els àmbits de la seva vida i com és de necessari donar-li veu als que volen silenciar. Ha conclòs mostrant el seu suport a la candidatura de la Crida per Sabadell de la que formarà part en aquests comicis tancant la llista. 


“Aquells que tenim plenitud de drets, hem d’obrir la boca pels muts i perseguits. Hem de posar el cos i la paraula per aquells a qui se’ls està desproveint i vulnerant”


I ha conclòs mostrant tot el suport al candidat apartar de les llistes “Tancaré la llista de la Crida en nom del David Fernandez, però avui us dic que el meu nom fins al 28 de maig serà el d’Allan Contreras”.