La Crida per Sabadell anima a tota la ciutadania sabadellenca a participar dels diferents actes en defensa del referèndum, malgrat la suspensió dictada pel Tribunal Constitucional  

Des de l’organització es fa una crida a la participació dels diversos actes i mobilitzacions que es duran a terme a partir d’avui per tal defensar la celebració del Referèndum de l’1 d’octubre i la legalitat democràticament emanada del Parlament de Catalunya. Per avui mateix, a les 20h davant l’Ajuntament, hi ha convocada una concentració en rebuig de la suspensió de la Llei del Referèndum per part del Tribunal Constitucional, que prohibeix, a més, la celebració de qualsevol acte que tingui a veure amb el referèndum d’autodeterminació.

A més, demà dissabte a partir de les 18h a la Pl. Doctor Robert (o a l’Auditori del carrer Lacy en cas de pluja) se celebrarà un acte organitzat pel Comitè de campanya de ‘Sabadell Sí, per canviar-ho tot’, que agrupa diverses organitzacions i col·lectius de l’esquerra anticapitalista i independentista de la ciutat. L’acte comptarà amb els parlaments de Montse Venturós, alcaldessa de Berga, i representants d’Arran i estarà conduit pel membre de la Crida per Sabadell, Lluís Perarnau. A l’acte hi actuarà el grup musical Ovidi3 format per David Fernàndez, Borja Penalba, David Caño I Mireia Vives.

També demà dissabte les regidores de la Crida, Míriam Ferràndiz i Glòria Rubio, participaran de diversos actes independentistes a Sant Cugat del Vallès i Esplugues del Llobregat, respectivament.

La Crida també emplaça tothom a mobilitzar-se el proper 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, que en el context actual esdevé de vital importància que les mobilitzacions siguin massives arreu del país.

“Sabadell està demostrant ser punta de llança del país, tant en la vessant institucional on el nostre alcalde i govern ja ha demostrat el compromís inequívoc amb el referèndum, com en les mobilitzacions populars que s’estan realitzant i es faran en un futur“, ha expressat Sandra Alcaide, portaveu de la Crida. “Ara és l’hora d’anar a totes per defensar un dret tan essencial i bàsic com és que el poble català pugui decidir lliurement el seu futur i Sabadell estarà a l’alçada. Ni les amenaces ni les coaccions per part de l’estat espanyol podran impedir que el poble de Catalunya faci efectiu el seu dret a l’autodeterminació”, ha afegit Alcaide.

Sabadell també acollirà el proper 22 de setembre l’acte nacional de l’Esquerra Independentista, un acte que es preveu massiu en el que participaran diputades, convidats internacionals i actuacions musicals.

“Des de la Crida i l’esquerra rupturista sempre hem defensat que la desobediència és l’única via per tal de conquerir els nostres drets com a poble i no tenim cap por davant els embats de l’estat espanyol. Quan un estat ha de recórrer a la força i a la repressió, en qualsevol de les seves formes, ja ha perdut.”, ha conclòs Sandra Alcaide.