Bon vent i banca nova!

Des de la Crida per Sabadell no ens sorprèn la decisió que ha pres el Banc Sabadell de traslladar la seva seu social fora del territori català. Ja portem anys denunciant i assenyalant que les entitats financeres formen part de l’engranatge que manté l'status quo que només beneficia els poderosos i s'acarnissa amb els més dèbils i que tenen manca absoluta d'aquells valors que sempre pregonen.

Aquest anunci per part del Banc Sabadell forma part de l'estratègia de la por i pressió política per tal d'intentar aturar el procés d'empoderament que està fent el poble català cap a la seva autodeterminació. Un cop més, per tant, el Banc Sabadell fa una mostra miserable de l'exclusiva defensa dels seus beneficis privats.

Per aquest motiu emplacem tant a la ciutadania sabadellenca com a la de la resta del país a boicotejar aquesta entitat i d'altres que actuïn amb aquesta mateixa lògica perversa, retirant els seus diners, donant de baixa els seus comptes i deixant d'operar amb aquestes entitats. Tal i com sempre hem reiterat, cal una aposta clara i decidida, per part de la nostra societat, per la banca ètica i l'economia social i solidària.

Finalment, exigim al Banc de Sabadell, que davant d'aquesta intolerable acció de pressió contra la voluntat del poble català expressada democràticament a les urnes, i tenint en compte la deslocalització i desarrelament que comporta aquesta decisió, deixi d'utilitzar el nom de la nostra ciutat per la seva marca corporativa.