Des de la Crida per Sabadell, després d’un procés de debat i reflexió en el si de la nostra organització on hem valorat i revisat el desenvolupament i grau de compliment de l'acord de govern actual, el nostre paper i el de la resta de forces i les prioritats dels darrers dos anys de mandat, comuniquem que:

 

1. La Crida emplaça totes les forces de govern al compliment de l’acord de govern de transformació i el seu programa polític signat el novembre de 2015.

2. La Crida per Sabadell, en compliment amb l’acord signat amb la resta de forces de govern, ens reafirmem en el compromís de facilitar el relleu a l’alcaldia.

3. Aquest relleu haurà de liderar i garantir el compliment de tot el programa polític acordat de forma irrenunciable. Exigim més contundència i celeritat que les que s’han s’ha mostrat fins ara en el compliment dels següents punts programàtics: impuls als processos de municipalització del servei municipal de recollida de residus i neteja viària, escoles bressol i servei municipal d'abastament d'aigua; eliminació dels Consells de Districte i inici de proves pilot en aplicació a un nou i veritable model de participació ciutadana; trencament de les relacions públiques amb les entitats financeres que no s’avinguin als convenis de cessió d’habitatges i paralització de desnonaments.

4. En un moment polític en què el mandat popular i majoritari del poble català és el de decidir lliure i democràticament el seu futur a través de la celebració d’un referèndum, el relleu a l’alcaldia haurà d’estar compromès de forma inequívoca  amb la seva defensa i celebració de forma unilateral. Donat que l’Estat espanyol no cessarà en l’obstaculització i impediment d’aquest procés democràtic, els municipis, especialment Sabadell, hauran de jugar un paper protagonista i rellevant en la seva defensa i exercir la desobediència si les circumstàncies ho exigeixen.

5. Des de la Crida, en tots els processos de negociació, sempre hem posat per davant dels personalismes i lluites de poder el compliment i aplicació del programa de transformació, únic motiu pel qual formem part d’aquest govern. Demanem la mateixa generositat, responsabilitat i compromís a la resta de forces de govern.

6. En el cas que la resta de forces polítiques no puguin assumir aquests mínims irrenunciables per la nostra organització, la Crida per Sabadell ens oferim a seguir  liderant i executant l’acord de govern els propers dos anys de mandat també des de l’alcaldia.