Donades les declaracions fetes pel delegat del Govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, des de la Crida per Sabadell ens veiem en l'obligació d'exigir:


  • El rebuig sense cap dubte de l’Alcaldessa Marta Farrés i la regidora de Seguretat Mar Molina a les declaracions del delegat i que es demani des de l’Ajuntament de Sabadell la seva rectificació.

  • El rebuig del conseller Joan Ignasi Elena a les declaracions del delegat i que es demani des de la Generalitat la seva rectificació.

  • La rectificació immediata per part del Delegat de Govern, Carlos Prieto, per les declaracions realitzades.

  • La dimissió immediata del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto per realitzar declaracions racistes com a membre responsable d’un cos de policia.


Sabadell és una ciutat de convivència i la visita de les autoritats a un acte institucional no ha de servir per generar discursos d’odi entre les veïnes i veïns de la ciutat.


Parlar de seguretat i convivència i focalitzar la inseguretat als carrers de la ciutat en les persones migrades amenaçant-les de ser expulsades o entrar a presó són declaracions irresponsables, plenes d’odi i racistes que denoten no conèixer ni la realitat de la ciutat ni del nostre país.


És vergonyós que en un acte institucional les paraules del delegat serveixin per blanquejar el racisme i criminalitzar la immigració.


Per aquest motiu, i posant el focus en l’onada de creixement de discursos d’odi no només a la ciutat o al país sinó arreu, demanem responsabilitats de manera urgent per part de les autoritats que allà hi eren.