RECUPEREM LA CAPACITAT PER TRANSFORMAR EL MODEL PRODUCTIU i LABORAL I EL DE GESTIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS

Atur, precarietat, desindustrialització, opacitat, i externalitzacions són alguns dels elements clau que defineixen la matriu del model econòmic desenvolupat els últims anys, des del sector privat fins al cor de la institució. Des del govern local i el consell comarcal han estat incapaços de frenar el desmantellament del sector industrial. Està clar que poc es pot esperar d’uns referents, els polítics, corcats, desprestigiats per sous de vergonya, col·locació a dit, corrupció i clientelisme, i d’un marc legal que ho promou i protegeix. El sistema actual empeny el municipalisme a convertir-se en un mer gestor, a la mercè de les necessitats i demandes del mercat capitalista i de la classe política de torn. Però municipalisme no és només l’escala més petita d’una administració culpable de tots els mals. És també l’escala més pròxima i directa d’intervenció en l’entorn, i, per tant, pot esdevenir també la primera escala i motor de dinamització i d’experimentació col·lectiva des d’on assentar les bases d’un canvi d’arrel. Atacar els problemes d’avui amb la vista posada al futur.

El municipalisme ha de recuperar la capacitat d’incidir en la transformació del model productiu, laboral i de gestió dels serveis, caminant cap a un nou model econòmic de país, generant alternatives. En molts aspectes toparem amb la legislació vigent, amb els interessos del gran capital i amb els obstacles del poder polític que garanteix aquest sistema. Un punt essencial per a les nostres reivindicacions serà mantenir viva la lluita per aconseguir-les dins i fora de la institució. Volem un Ajuntament que es posicioni i que actuï garantint els serveis públics i sobretot els drets socials i laborals. Volem que la nostra ciutat esdevingui una llavor i una referència per al canvi productiu i econòmic.


 

1SUPORT MUTU

Donem suport inequívoc i fomentem xarxes de coordinació de les lluites dels i les treballadores contra l’atur i els acomiadaments.


 

2MUNICIPALITZACIÓ

Recuperem la gestió dels serveis públics municipals per garantir-ne la qualitat, la gestió transparent i les condicions laborals dignes.


 

3REEMPRESA

Evitem la destrucció del teixit productiu i llocs de treball. Facilitem que els i les treballadores puguin optar a recuperar empreses que estan a punt de tancar.


 

4ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

Incidim en el model productiu, apostant pel cooperativisme, la promoció d’eines de finançament i creixement per l’economia local i social.


 

5FISCALITAT JUSTA

Recuperem el control dels nostres impostos i les finances municipals. Cal que qui més tingui, més aporti. Cal desplegar les eines fiscals per penalitzar l’especulació i frenar el desballestament de l’economia local.


 

6COMPRA PÚBLICA ÈTICA I IMPLANTACIÓ DE CLÀUSULES SOCIALS

Per a l’abastiment de recursos i per a la contractació de serveis. Que actuïn alhora de filtre per ajudar al desmantellament de les xarxes clientelars i enforteixin un mercat social.


 

7AUDITORIA PÚBLICA, POPULAR I TRANSPARENT

De la gestió econòmica, financera i laboral de l’administració. Negant-nos a pagar el deute il·legítim un cop auditat.


 

8PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Recuperem el control i prioritzem la inversió en serveis a les persones. Creem mecanismes d’informació i participació ciutadana, sectorial i territorial.


 

9RENDA GARANTIDA

Cal garantir les necessitats de les persones en atur i també aquelles que, tot i treballar, es troben en situació de precarietat econòmica.


0Podeu consultar més propostes sobre socioeconomia i model productiu a l'apartat 'Eixos programàtics' de la barra lateral del web.