Amb el lema de 'Les joguines no són sexistes, i tu?' la regidoria de Drets Civils i Ciutadania ha posat en marxa una campanya de sensibilització per fomentar el regal de jocs i joguines no sexistes durant les festes de Nadal

flier_joguines_mail-page-001El principal objectiu de la campanya és conscienciar a les famílies que, en qualsevol moment de l’any però especialment en aquestes dates, la compra de joguines s’ha de fer de manera responsable, per tal que la joguina comprada no encaselli els nens i les nenes en els estereotips i rols sexistes que marca la societat.

En el marc d’aquesta campanya, el proper 14 de desembre, a la Biblioteca Vapor Badia, tindrà lloc un acte a càrrec de l’Associació CoeducAcció que pretén oferir un espai de tertúlia per debatre sobre els valors que es potencien mitjançant l’ús d’unes o altres joguines, les pors i prejudicis sexistes que tenen les persones adultes agreujats per les pressions socials. La trobada també ha de servir per fomentar una educació en igualtat i per prevenir les conductes de violències de gènere en un futur.

El dijous 29 de desembre, a les 11h del matí, la plaça del Mercat acollirà l’espectacle teatral Al país de les marietes arriba el circ, a càrrec de l’associació Ai Carai. Serà un espectacle d’animació per al públic familiar mitjançant el qual s’intentarà conscienciar que les joguines no tenen sexe i que no són diferents les joguines segons el sexe de qui les fa servir.

A més s'ha produït un retallable per confeccionar un potet amb missatges que promouen les joguines no sexistes. La difusió d'aquest retallable es farà als grups de 3er de primària de totes l'escoles, centres cívics, biblioteques, CAPs, AMPAS, etc.

caixeta_definitiva-ilovepdf-compressed