El grup de Sobirania Alimentària de la Crida, juntament amb Càritas, la PAHC i Creu Roja, debaten i treballen per un canvi en el model actual assistencialista i unidireccional de les ajudes alimentàries

Després de la ‘Jornada Un Pas Més’, celebrada amb èxit el passat mes d’abril, en el que van participar membres de Càritas, la PAHC de Sabadell, Creu Roja i del grup de Sobirania Alimentària de la Crida, es donarà continuïtat a la jornada amb una nova trobada aquest proper dilluns 29 de maig a 2/4 de 6 de la tarda a la sala d’actes del Centre Cívic de Gràcia.

L’objectiu és seguir debatent, reflexionant i treballant sobre les ajudes alimentàries on les persones usuàries siguin les autèntiques protagonistes i conductores del canvi de model. Després de fer una diagnosi i recull de la situació actual es considera que impera un model assistencialista, unidireccional, desempoderador, que no permet a l’usuari participar de forma activa ni prendre cap decisió al respecte.

Des d’aquest grup de treball es pretén que les usuàries que reben ajudes alimentàries esdevinguin subjectes actius i partícips, que s’empoderin i dignifiquin el procés i que es camini cap a un model bidireccional i una alimentació més equilibrada i sana que l’actual.

Per seguir reflexionant i treballant cap a propostes més concretes i pràctiques i vincular administració, altres entitats i usuàries s’ha convocat una nova reunió oberta a tothom aquest proper dilluns.

Si voleu més informació podeu consultar el resum de la passada jornada als següents documents:

Relatoria Jornada Un Pas Més

Resum relatoria