Una desena de nens i nenes del Sàhara passaran les seves vacances a Sabadell gràcies a les colònies d’estiu que organitza l’entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell

 

Foto: SAIS

Per aquest motiu el proper dimecres, 12 de juliol, a 6 de la tarda, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i la la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz, rebrà els infants sahrauís al Saló de Plens.

La recepció comptarà amb la presència de les famílies que participen al projecte de Vacances en Pau. D’aquesta manera, l’estada es converteix en una oportunitat perquè els infants coneguin un entorn diferent del seu, alhora que els nens i nenes catalans aprenen com és la realitat del Sàhara i desperta en ells valors de solidaritat i convivència.

El projecte Vacances en Pau compta també amb el suport de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT), motiu pel qual es realitzen revisions mèdiques a tots els infants acollits. A més, per a aquesta estada s’han organitzat activitats lúdiques i trobades conjuntes entre totes les famílies i infants.

 

Reformulació de l’agermanament

L’any 1989, l’Argub (Sàhara Occidental) i Sabadell van signar un acord d’agermanament amb la finalitat de treballar conjuntament en l’avenç del camí de la pau, la llibertat i el progrés. Aquest any s’ha reformulat aquest agermanament amb la voluntat de continuar la tasca realitzada fins ara, però amb un impuls a la cooperació directa, concretament amb el treball sociosanitari al territori, que impliqui els habitants de la RASD.

Aquest projecte de reformulació proposa augmentar el suport en actuacions sanitàries i la incorporació de projectes socials i de formació en el territori, a més d’intensificar les accions de sensibilització a Sabadell.

Solidaris amb el Poble Sahrauí després de 26 anys treballant per l’enfortiment de l’agermanament entre Sabadell i l’Argub, va proposar un relleu de l’entitat i que fos Taller d’Art, Cultura i Creació, per la seva experiència i el treball previ que de forma conjunta havien fet, qui liderés la nova etapa.

Les noves línies de treball han quedat recollides en l’acord marc de col·laboració entre les ciutats agermanades que es van signar el passat mes de maig entre l’alcalde de Sabadell i l’alcaldessa de l’Argub, Najma Alamin Mohamatu.