La flota d’autobusos urbans de Sabadell incorpora 14 nous vehicles híbrids, que se sumen a l’únic que hi havia fins ara, el qual es va estrenar al gener del 2017. Amb aquesta compra, vinculada al Pla extraordinari d’inversions, l’Ajuntament aposta per vehicles més sostenibles, més confortables i menys contaminants, cosa que permetrà millorar la qualitat de l’aire a Sabadell, un dels grans projectes de mandat de l’actual Govern municipal. La compra dels 14 autobusos ha costat 4,7 milions euros, finançats al 100% per l’Ajuntament.

Aquesta renovació de la flota que impulsa l’Ajuntament permet a l’empresa concessionària, Transports Urbans Sabadell (TUS), de reduir l’antiguitat mitjana dels vehicles, que passarà dels 15 anys que hi havia fins ara als 10,7 anys.

 

El logotip dels híbrids l’han dissenyat a l’Escola Illa

Per al disseny del logotip que identifica els autobusos híbrids, s’ha comptat amb la implicació de l’Escola Illa en un nou exemple de col·laboració d’aquest centre municipal amb institucions, entitats o empreses de la ciutat. En aquest marc, TUS va convocar un concurs d’identitat dels nous vehicles, en què l’alumnat de 1r de Gràfica Publicitària de l’Illa va treballar una proposta per identificar els 14 autobusos. Com a resultat d’aquesta tasca, els estudiants van presentar un total de 21 projectes. En un primer moment es van preseleccionar 12 propostes, de les quals el jurat del concurs va atorgar el 1r premi a Aleix Graells Martí i el 2n a Marina Fenoy Alonso. La proposta del 1r premi és la que llueix als autobusos.