Prop de 1.000 persones van participar en el procés de votació popular per triar els projectes que rebran les ajudes econòmiques

Gala RS

 

El proper dimecres 29 a les 19.30h, al Centre Cívic de Can Rull, es celebrarà un acte públic on s’anunciaran quins projectes han sortit escollits per rebre part dels diners del Retorn Social de la Crida. En aquesta gala es faran públics els resultats de les votacions i quins dels 28 projectes, dels quals 9 opten a una ajuda de fins a 500€, i 19 opten a l'ajuda de més de 500€, han sortit guanyadors del procés de votació popular.

El passat dimecres 15 de juny es va tancar el període de votacions dels projectes del Retorn Social, procés en què hi van participar prop de 1.000 persones a través d’internet. Posteriorment, el grup de seguiment del Retorn Social, conformat per diverses entitats com COOP57, ADENC, Càritas, Actua Vallès, Sabadell per la Independència, Laboratori Social Metropolità, i grups de barris i sobiranies de la Crida, han estat revisant el procés de votació i han comprovat que totes les dades i resultats siguin correctes.

“L’acte d’aquest dimecres ens il·lusiona especialment perquè posarà el colofó final a un procés en el qual s’han implicat moltes entitats i veïnes de la ciutat, superant totes les nostres expectatives”, ha expressat Anna Lara, portaveu de l’organització. “L’experiència del Retorn Social ha evidenciat la gran riquesa del nostre teixit associatiu i les ganes d’incidir i participar en la transformació social de la nostra ciutat”, ha afegit Lara.

 

22.000€ provinents del romanent dels sous dels regidors/es de la Crida

Els regidors i regidores i càrrecs de confiança de la Crida per Sabadell tenen un topall salarial de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional, tal com estableix el Codi Ètic de l’organització. Malgrat intentar que aquest topall de sou fos el que es fixés per a totes les regidores de l’Ajuntament, no es va aconseguir ja que la resta de partits no hi van estar d’acord, i davant la impossibilitat legal que unes regidores cobrin menys que les altres, la Crida retorna en forma de donació tot el que sobrepassa d’aquest límit salarial.

És precisament d’aquest romanent dels sous dels regidors/es de la Crida, d’on provenen els 22.000€ que es destinaran aquest any a Retorn Social.