Es tancarà l'Eix central a la circulació de vehicles i es convertirà en una via peatonal per gaudir de l'espai públic

Així el dilluns 15, a la tarda de 5 a 8, hi haurà activitats diverses en diferents punts de l’eix que va des de l’avinguda de Matadepera a la cruïlla amb el carrer de la Llanera fins a l’avinguda de Barberà a la cruïlla amb el passeig dels Almogàvers. Seran més de 5 km que es convertiran en un passeig perquè la ciutadania hi pugui caminar tranquil·lament i gaudir de la festa. Hi haurà activitats culturals i esportives i podrà aprofitar el carrer per passejar-hi o dur-hi a terme activitats.

Per poder-ho fer possible, aquest eix es començarà a tallar al trànsit, progressivament, des de les 10 del matí i romandrà tancat fins a les 8 del vespre en que també de forma progressiva, es començarà a obrir. En diferents punts es podrà travessar l’eix amb vehicle privat.

 

Activitats culturals

Com cada any, la festa començarà al Teatre La Faràndula el dijous 11 de maig, a les 7 de la tarda, amb l’actuació de les corals de petits a la 36a Trobada de Corals Infantils. Les corals de grans ho faran el divendres 12 a les 7 de la tarda. I acte seguit, a les 9 del vespre, l’organista Montserrat Torrent oferirà un concert a l’Església de Sant Fèlix, organitzat per l’Associació d’Amics de l’Orgue de Sabadell i la Parròquia de Sant Fèlix.

Entre les activitats més tradicionals destaca el 15è Concurs de Colles Sardanistes, que tindrà lloc a la plaça de Sant Roc el diumenge 14, a les 6 de la tarda; la Cercavila de la Ciutat, el dilluns 15, a les 12 del migdia, a l’esplanada de les Tres Fonts de la Salut, amb gegants i capgrossos, castellers i bastoners; el concert de la Banda de Música de Sabadell, el diumenge, a la 1 del migdia, al bosc del santuari, i la ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola el diumenge, a les 6 de la tarda, al santuari de la Salut.

Enguany l’oferta musical creix. A més del concert d’orgue i de la trobada de corals, també hi haurà un concert coral, el dissabte 13, a les 6 de la tarda, al santuari de la Salut, amb el Cor Vallès de la Parròquia de la Puríssima, el Cor Emprius de i l’Ensemble Vocale de l’Ariège-Pyrennées, de Foix (Occitània), com també el concert de l’Orquestra de Cambra de Sabadell, dirigida per Jordi Montoliu, que tindrà lloc el diumenge, a les 12 de migdia, al santuari de la Salut.

D’altra banda, i com els darrers anys, l’associació L'Animalada organitza un seguit d’activitats a l’esplanada de la font Nova de la Salut. El diumenge 14, de les 12 de migdia fins a les 12 de la nit, programen música, activitats infantils i familiars. Hi haurà tastets i mostres d’art, un vermut musical, dansa, clown, poesia, contacontes, l’Animalada Petita i actuacions de diferents grups musicals, en un ambient natural i molt familiar.

Com cada any, l’Aplec és una bona o oportunitat per gaudir de visites patrimonials a diversos equipaments. A més, també es podran visitar els museus municipals –el Museu d’Història i el Museu d’Art.

Les activitats de l’Aplec, tant les que tindran lloc a la Salut com les que es faran a l’eix central són possibles gràcies a la col·laboració de les entitats de cultura popular i tradicional.

 

Activitats esportives

Un any més, les activitats esportives seran també protagonistes de l’Aplec. El tret de sortida arribarà el dilluns, 15 de maig, a les 10 del matí, quan es podrà pujar caminant a la Salut, després d’haver fet un tast de coca i xocolata davant de la Fira de Sabadell (plaça de la Sardana). La Pujada a la Salut l’organitza la Unió Excursionista Sabadell (UES) amb la col·laboració i el suport de diverses institucions i empreses, entre les quals l’Ajuntament. El recorregut és d’uns 7 km. La inscripció és gratuïta i es pot fer a la UES, tot i que també s’admetran inscripcions el mateix dia de la pujada en el lloc de la sortida fins a 5 minuts abans de començar.

D’altra banda, el Cros de la Salut enguany arribarà a la 10 edició. Organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, juntament amb les entitats d’atletisme de la ciutat –Sabadell Atletisme–, el 10è Cros de la Salut es portarà a terme a les 11.15 amb inscripció prèvia davant mateix del Santuari. Hi haurà tres categories per edats: infantil (fins als 13 anys), absoluta (de 14 als 35 anys) i veterans (més de 35 anys). Els participants de la categoria infantil faran una volta al circuit (750 m), els veterans en faran dues (1.500 m) i la categoria absoluta, 3 voltes al circuit (2.250 m). Els primers classificats de cada categoria, tant masculina com femenina, rebran trofeus. Es concedirà també un premi de 180 euros en material esportiu al centre escolar o entitat de Sabadell amb més participants inclosos a la classificació general.

Finalment, a les 12.30 h es podrà participar en una classe oberta de Zumba organitzada pel Gimnàs Municipal davant de les tres fonts de la Salut.

 

Transport públic urbà

En relació amb el transport públic urbà, es reforçaran les línies F1 i F2 d’autobús des de l’intercanviador de la ronda de Zamenhof fins al nord, per tenir una freqüència de 15 minuts en comptes de 30 minuts. En direcció al sud, es farà el mateix trajecte, també amb freqüència de 15 minuts, fins a la pl. de la Creu de Barberà. La línia F4, com cada any, es reforçarà des del centre fins al Cementiri.

Programa de l’Aplec de la Salut