Els veïns i veïnes de Can Deu i l’Ajuntament de Sabadell intensificaran el treball conjunt que ja van fent en el marc de l’espai d’intervenció comunitària Àgora Nord, per millorar el clima de convivència al barri. L’objectiu és prevenir comportaments incívics i millorar la interrelació veïnal a l’espai públic, en un clima de tolerància i respecte

 

Aquesta és la voluntat expressada ahir durant la darrera sessió de la Comissió de Convivència i Seguretat de l’Àgora Nord, celebrada a la Biblioteca del Nord, amb la participació de representants veïnals, responsables municipals del Districte 3, membres dels cossos de seguretat (Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional espanyola) i els regidors del Districte 3, Gabriel Fernàndez, i de Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau.

 

Seguretat

En el transcurs de la reunió els responsables dels cossos de seguretat van informar als veïns i veïnes de les darreres accions efectuades al barri per garantir la seguretat i prevenir accions delictives. En aquest àmbit, es va explicar l’avanç en la línia d’investigació contra presumptes delictes de salut pública.

Lluís Perarnau ha assenyalat que “des del Govern municipal som conscients que les actuacions endegades en l’àmbit policial han de culminar amb resultats concrets i tangibles, i així ho hem traslladat als cossos de seguretat”.

Aquesta feina de prevenció i informació, ha explicat el regidor, es veurà reforçada, en els casos que ho requereixin, amb la col·laboració de representants de col·lectius per fer tasques de mediació. No s’exclou, però, que davant la reiteració de fets incívics es facin advertiments a les persones causants o fins i tot s’apliquin sancions.

Prèviament a la sessió de l’Àgora Nord, es va celebrar també una reunió de coordinació entre els cossos de seguretat i l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, on es va determinar el reforç de la presència policial al barri, tant de Mossos d’Esquadra com de Policia Municipal, en el marc de les actuacions que ja s’estan duent a terme.