Ajuntaments i entitats socials i ambientals fan front comú en la lluita contra la pobresa energètica

13692563_975326685921414_2819778280036605191_nSabadell acollirà prop de 400 persones i 80 ponents nacionals i internacionals que participaran en el I Congrés de Pobresa Energètica que se celebrarà els propers 3 i 4 de novembre. El Congrés està organitzat pels ajuntaments de Sabadell, Barcelona i Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’associació Ecoserveis i la Taula del Tercer Sector.

El I Congrés de Pobresa Energètica, que se celebrarà a la Fira de Sabadell, serà un espai de debat i reflexió entorn de la lluita contra la vulnerabilitat energètica i es convoca amb l’objectiu d’oferir solucions a problemes concrets. Així, oferirà diverses activitats de debat i reflexió paral∙leles on s’abordaran els reptes, dilemes, taules rodones que es presenten al voltant de la problemàtica de la lluita contra la pobresa energètica.

En aquest sentit, participaran experts acadèmics, socials i del món local. Destaca la presència de Harriet Thomson, professora de la Universitat de Manchester i experta en pobresa energètica i que pronunciarà la conferència ‘Pobresa energètica: un problema comú de la Unió Europea’.

Alguns dels temes que es tractaran en el Congrés són:

- Quines eines i models per fer l’habitatge més accessible energèticament existeixen actualment?

- Com integrem la salut dels col∙lectius afectats en la gestió dels programes d'atenció a PE?

- Quin tipus de mesures d'eficiència energètica o millora de l'edifici son més efectives?

- Com identificar situacions de pobresa energètica i actuar més enllà de serveis socials?

- Com financem la millora energètica de llars vulnerables que viuen al parc privat?

- Com hauria de ser el bo social?

 

Informació i programa del I Congrés de Pobresa Energètica