Ahir dijous es van donar a conèixer els resultats de la votació popular i els projectes guanyadors de la segona edició del Retorn Social

[gallery size="medium" ids="4071,4072,4073,4074,4075,4076"]

La sala d’actes del Centre Cívic de Can Rull va acollir ahir la Gala del Retorn Social, on es van fer públics els projectes guanyadors de l’edició d’enguany. Un total de 19 projectes, 9 de la categoria de fins a 500€, 6 de la categoria de fins a 2.000€ i 4 projectes de fins a 6.000€, van resultar els més votats pel miler de persones que van participar del procés de votació popular per internet i a la parada itinerant.

L’acte va començar amb una breu explicació sobre el Retorn Social, recordant que els diners que s’hi destinen provenen del romanent dels sous de les regidores de la Crida, que tenen un topall salarial establert pel seu codi ètic.

Seguidament, membres de l’Associació Colors del Món i de l’esplai La Baldufa, projectes guanyadors de la primera edició, van explicar com han estat desenvolupant-los tot aquest temps i a què han destinat les ajudes econòmiques rebudes. Tot seguit, diversos membres del Grup de Seguiment del Retorn Social, conformat per diverses entitats com COOP57, ADENC, Càritas, Actua Vallès, Sabadell per la Independència i grups de barris i sobiranies de la Crida, van explicar els criteris de selecció prèvia dels projectes i el procés de votació popular. “Des del Coop57 estem molt contentes de participar un any més al Retorn Social, que ja és tot un referent per a altres municipis i projectes similars”, va destacar Marion Guillon, membre del Coop57.

Finalment es van anunciar els projectes guanyadors de les tres categories. Els més votats en la categoria de fins a 500€ van ser: 'Vacances en Pau' de Sabadell Acull Infants Sahrauís; ‘El ioga per a persones amb càncer’ d’ADDIATA; ‘Apropem-nos al dia a dia d’una realitat que compartim’ de l’Associació Colors del Món; ‘Fem xarxa colze a colze’ del Casal Can Capablanca; ‘Nit Europea dels Ratpenats’ de l’ADENC; ‘Accions de difusió’ d’El Teixit de la Terra; ‘Contes a prop... on the street!’ de la Companyia Contes A Prop; ‘Art mural a l’escola’ de l’AC Vidalba i ‘Curs d’introducció a la costura’ de l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària.

En la categoria de projectes de fins a 2.000€, els més votats van ser ‘Vola 2017’ d’Andi Down; ‘Sortides i excursions per a tothom’ de La Baldufa; ‘Cicle de xerrades i actes’ de la Universitat Popular de Sabadell; ‘L’Animalada fa salut!’ de L’Animalada; ‘Programa de caps de setmana i vacances’ de LUIKA i ‘Aquest és el club del meu barri’ del Club de Futbol Sala Amics del Pou Nou Escorial.

Finalment, en la categoria de fins a 6.000€, els projectes guanyadors van ser ‘Material TIC per a les noves aules modulars’ de l’Escola d’Educació Especial Xaloc; ‘Diagnosi e l’estat de la salut mental al districte 3 de Sabadell’ de la Fundació Parc Taulí; ‘Tallers terapèutics’ d’Oncovida i ‘Atenció a les treballadores sexuals’ d’Actuavallés.

La Crida per Sabadell, a través de la seva portaveu Sandra Alcaide va expressar “l’enorme satisfacció per la gran participació d’entitats i ciutadania tant en la presentació de projectes com en les votacions d’aquesta segona edició”. “Iniciatives com el Retorn Social donen sentit a la nostra tasca” va concloure Alcaide.

 

Resultats de les votacions

[gallery columns="4" size="medium" ids="4077,4078,4080,4079"]