El passat dimecres es van donar a conèixer els resultats de la votació popular i els projectes guanyadors de la primera edició del Retorn Social

IMG_0392La sala d’actes del Centre Cívic de Can Rull va acollir ahir la Gala del Retorn Social, on es van fer públics els projectes guanyadors del Retorn Social. Un total de 13 projectes, 8 de la categoria de fins a 500€ i 5 projectes que superen aquesta xifra, van resultar els més votats pel miler de persones que van participar del procés de votació popular per Internet.

L’acte va començar amb una breu explicació sobre el Retorn Social, recordant que els diners que s’hi destinen provenen del romanent dels sous de les regidores de la Crida, que tenen un topall salarial establert pel seu codi ètic. Una vegada més es va fer públic el resum econòmic de la Crida de l’any 2015, amb l’entrada i sortides de diners que ha tingut l’organització durant el passat any i l’origen del que s’ha destinat al Retorn Social.

Seguidament, diversos membres del grup de seguiment del Retorn Social, conformat per diverses entitats com COOP57, ADENC, Càritas, Actua Vallès, Sabadell per la Independència, Laboratori Social Metropolità, i grups de barris i sobiranies de la Crida, van explicar els criteris de selecció prèvia dels projectes i el procés de votació popular. “Ha estat un plaer poder participar d’aquesta comissió, conèixer tants projectes interessants i comprovar que Sabadell té un teixit associatiu molt ric amb projectes molt engrescadors i necessaris”, va destacar Rosa Roig , de Càritas Sabadell.

Finalment es van anunciar els projectes guanyadors en les dues categories. Els més votats en la categoria de fins a 500€ van ser: 'Vacances en Pau', acollida d'infants sahrauís per vacances, de Sabadell Acull Infants Sahrauís; ‘Esmolar l’eina, millorar l’espai’, adequació i millora de l'espai d’entitats La Quartera; Investigació de la problemàtica del reciclador i situació del reciclatge a Sabadell, de la Cooperativa de Recicladors;  'La comunicació ens fa més grans', una campanya difusió per donar a conèixer l’entitat, de l’Associació Colors del Món; 'Vet aquí una vegada', un taller de contes solidaris, de la Lliga dels Drets dels Pobles; 'Inversió en campanyes de difusió i renovació del model d'adquisició de productes',  d’El Teixit de la Terra; 'Gaia Lab', un projecte de justícia ambiental, nous models de consum, art i treball col·lectiu, de La Ruda; i 'Carpes per a les fires i vídeo de sensibilització sobre el consum ecològic', de la Xarxa de Producció i Consum del Vallès.

En la categoria de projectes que superaven els 500€ van quedar guanyadors ‘Reforma d’una part de Cal Balsach’, del Casal Popular el Tallaret; 'Campaments per a tothom', lleure per infants i joves de Can Puiggener, de La Baldufa; 'Casals per infants a l’agost', de l’Associació Juvenil Esquitx; ‘Adequació d’un espai per al benestar personal', de l’Escola d’educació especial Xaloc; i 'Amb Veu de Dona', un espectacle sobre l'experiència de les dones durant la guerra civil, de Carme Martínez i Laia Sanz.

La Crida per Sabadell, a través del seu portaveu Lluís Perarnau, va expressar “l’enorme satisfacció pel desenvolupament de la iniciativa i per la gran participació d’entitats i ciutadania tant en la presentació de projectes com en les votacions” i va avançar que “la Crida augmentarà l’aportació al Retorn Social de l’any vinent per tal que encara més entitats puguin desenvolupar els seus projectes de transformació social”.

 

Resultats de les votacions

[gallery size="large" ids="3155,3154,3153"]