Article de Pau Llonch, membre de la Crida per Sabadell.

llonchportada-475x250És evident que diumenge a Sabadell canviaran molt les coses. Per ser exactes, fa anys que estan canviant i molt, però aquest 25M tindrem un recompte objectiu de quants som aquells que volem decididament ser agosarats i provar d'assajar alternatives, ara també amb el suport de la institució municipal.

Però com que necessitarem tota la legitimitat del món per decidir polítiques valentes i a partir de diumenge -quan ens facin certs els meus vaticinis optimistes que vaig repetint des de fa mesos- també ens sortiran molts adversaris, necessitem suport conscient i no vot prestat. Consells d'Administració i grups de pressió de tot color hauran d'entendre que l'extensió que cerquem de l'economia social i solidària a escala municipal -i comarcal si empenyem juntes des de les CAV- és voluntat d'amplis sectors de la nostra ciutat. Per això, de moltes, escullo 10 raons per les quals no has de votar La Crida per Sabadell:

1. Si creus que municipalisme és només dipositar una butlleta en una urna cada 4 anys i no et creus això que les alternatives no es decreten sinó que es practiquen.

2. Si creus que el què cal ara és un front ampli al marge d'ideologies que només plantegi apartar la corrupció de la ciutat i gestionar bé l'estret marge que deixa l'àmbit de competències municipal, i fer polítiques merament re-distributives (en un capitalisme de baix rendiment que no està deixant marge per redistribuir RES i que necessita fins al darrer euro per la seva reproducció ampliada).

3. Si creus que el capitalisme és el millor mode de producció possible, pràcticament ahistòric, que ha existit i existirà sempre, i que quan aquest col·lapse per les seves crisis inevitables ens hem de limitar a seguir esperant al fet que siguin les inversions privades i la redistribució dels seus beneficis el què ens permeti tenir pa, aigua, llum, gas, sostre i dignitat.

4. Si creus que a Sabadell només (subratllo només) està en joc què passarà el 27S i, malgrat l'abisme polític que ens separa, ara cal fer possible un govern encapçalat per CiU. Perquè creus que són alternativa (pausa dramàtica mentre em pixo de riure) a la màfia bustista.

5. Si creus que fins ara ha estat bé ocupar blocs de pisos de la banca per a més de 170 persones però que amb el govern municipal ja podrem deixar de fer-ho perquè de sobte el Banc de Sabadell, La Caixa i el Santander s'agenollarà als nostres peus i aplaudirà que siguem tan nets i bons gestors i començaran a cedir pisos per un parc d'habitatge social com bojos.

6. Si creus que «sobirania» només n'hi ha una, i significa tenir un estat aprimat de competències dins la mateixa UE que ens ha obligat a entrar en una espiral de retallades sense fi en l'aplicació del Pacte d'Estabilitat i Creixement (PEC) i el pacte de l'Euro (2011), que ens condemna a augmentar les taxes d'explotació laboral fins a límits inimaginats i a dilapidar els nostres serveis bàsics, sense els quals parlar de ciutadania és un insult a la intel·ligència, i a substituir governs escollits democràticament si no es sotmeten a la dictadura del control de dèficit, de la inflació i de la mercantilització de TOT. I consideres que els municipis no poden fer res perquè recuperem les nostres sobiranies.

7. Si desvincules el problema de la llibertat amb les condicions materials que possibiliten el seu exercici, i creus que és possible parlar de drets civils i democràtics d'algú a Sabadell -la majoria- que només té la seva força de treball per vendre al mercat. I si no et fa vergonya tenir milers de companys que no tenen ni tan sols dret a sufragi a la nostra ciutat.

8. Si creus que els recursos naturals no són finits i que, si ho són, no és possible decidir sobiranament i democràticament des dels municipis què produïm, en quin règim de propietat, com ho distribuïm i quins són els mínims necessaris de consum que ens permetin sobreviure com a espècie i que no podem evitar arribar al col·lapse civilitzatori que fins i tot un organisme poc sospitós d'esquerrà com la NASA preveia fa escassos mesos.

9. Si et creus el relat liberal que d'aquesta crisi -i de totes- ens en sortirem si mires per tu i la teva família, competeixes amb els teus conciutadans, intentes ser el més espavilat del teu entorn i, en definitiva, segueixes sucumbint a aquesta depriment i vàcua alienació de la sociabilitat.

10. Si creus, en definitiva, que tu no ets necessari per a la preciosa transformació de les nostres condicions de vida a Sabadell que estem construint, i que ja ho faran els altres, que per això els votes i per això cobren.

Si creus tot això, o ho creus en part, no votis ni -el què és més important- participis a La Crida per Sabadell. Tens altres opcions per seguir provant el mateix que fins ara, amb petits canvis.

Si no, si tens ganes de capgirar la història, ens veiem el diumenge omplint les urnes de carrer.