Una trentena de persones participen de la Taula Rodona “Col·lectivitzem el benestar”

La trobada, realitzada divendres al Centre Cívic de Cal Balsach, ha reunit a membres de diferents lluites relacionades amb l’àmbit del benestar de les persones

IMG-20151218-WA0002Prop de trenta persones han participat d’aquest acte organitzat pel grup de Sobirania de Reproducció i Cures de la Crida. La trobada ha reunit membres de la Plataforma Assembleària de Treballadors/es del Taulí, del col·lectiu feminista Justa Revolta, treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària de Clece i joves d’Arran. La Taula Rodona ha començat amb una breu explicació de cadascun dels col·lectius participants, sobre la lluita que estan duent a terme i, concretament, amb quines dificultats es troben dia a dia en els àmbits on treballen, ja sigui en sanitat, atenció domiciliària, igualtat, etc. Tot seguit s’ha obert un debat per intentar detectar els mecanismes que aquests col·lectius tenen per fer pressió popular, gestionar la relació entre institució i carrer i com es pot treballar conjuntament amb el nou govern.

La trobada ha servit també perquè el grup de Sobirania Reproductiva i de Cures de la Crida presenti un document amb tot un seguit de propostes de millora en els àmbits de Serveis Socials, Salut i Igualtat. Es proposa, per exemple, “caminar cap a un canvi de model en la gestió de Serveis Socials, per tal que garanteixin mesures que no cronifiquin la desigualtat, municipalitzar la gestió del servei a l’atenció domiciliària o promoure Taules Interdisciplinàries de Promoció de la Salut als barris més desafavorits socialment”, ha explicat Xus Merino. “La salut ha d’entendre’s com una qüestió comunitària, arrelada al territori i responsabilitat de totes les persones i agents de la ciutat”, ha afegit Merino.

Altres propostes que s’han posat sobre la taula han estat fer campanyes d’informació i sensibilització en temes de gènere i salut; incidir al Servei Català de la Salut per recuperar el pressupost necessari per oferir uns serveis sanitaris de millor qualitat; que l’àrea d’Igualtat i el CAD, serveis que estan funcionant de forma separada, treballin en una mateixa línia i des d’un mateix espai físic; avaluar el Pla d’Igualtat, les polítiques del temps, el conveni dels/les treballadors/es municipals i el llenguatge no sexista dins l’Ajuntament; o implantar una política activa de sancions a la cartelleria sexista que es faci a Sabadell, com ara a zones d’oci o comercials. Segons Merino “hem recollit més de 40 propostes de millora del funcionament actual d’àrees com Serveis Socials, Igualtat o Salut i esperem fer-les arribar properament a l’Ajuntament”.

© 2015 CRIDA per Sabadell