Sobirania Energètica

02-150x150

El sistema energètic actual està controlat per un grup reduït de grans corporacions que basa el seu poder en l’apropiació d’uns recursos naturals emmagatzemats durant milers d’anys sota l’escorça de la terra. En el cas de l’Estat espanyol, la creació d’aquestes grans corporacions va anar completament lligada als processos de privatització d’aquests sectors estratègics. Aquests processos s’emmarcaven dins d’un discurs ideològic hegemònic que pretenia -i pretén encara- desregular i privatitzar cada vegada més àmbits de les nostres vides, mercantilitzant-los i permeten l’entrada de capitals privats en la lluita per apropiar-se dels beneficis generats en aquests sectors.

Davant d’aquesta situació d’emergència social es fa imprescindible reivindicar el subministrament d’energia com un servei bàsic per a tota la ciutadania i les fonts energètiques com un bé comú del qual n’ha de poder gaudir el conjunt de la població, inclòs les futures generacions. Hem de ser conscients, però, que aquestes reivindicacions representen una contradicció insalvable pel model energètic actual que, com hem comentat, es basa en l’apropiació privada d’aquests recursos i en obtenir la màxima rendibilitat econòmica en el subministrament energètic.

Des del grup de Sobirania Energètica de Sabadell treballem, en base aquest anàlisi, en la creació i aplicació de propostes concretes a la nostra ciutat que es puguin desplegar tant des de l’Ajuntament com des de l’autoorganització popular.

Us apunteu? Contacteu-nos omplint aquest formulari!

Comments are closed.

© 2015 CRIDA per Sabadell