Sobirania Cultural

07-150x150

Cultura, paraula imprescindible pel creixement del conjunt de la ciutadania i l’hem de reconquerir. Com més central sigui el paper de la cultura, més rica serà la societat en coneixement i relació social.

Necessitem que sigui el motor d’una societat sàvia, amb coneixement i criteri propi i amb capacitat de judicis autocrítics que ens permeti créixer com a persones i és per això que apostem per una cultura emocional on hi tinguin cabuda espais de pensament crític i filosòfic.

Des de la sobirania cultural, entenent la creació artística i la cultura com una activitat humana essencial, treballem des de diferents àmbits (arts, tradició i patrimoni, coneixement i educació, comunicació) per promoure un model cultural participatiu, que es pugui decidir i que generi processos de creació entre tots els agents implicats, de tota la comunitat cultural amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament crític de l’individu i generar uns processos culturals de socialització.

Intentem analitzar la realitat cultural de la ciutat, escoltar les diferents visions, amb caire crític, entendre les necessitats de cada grup, des de la seva perspectiva, i saber donar resposta a aquestes demandes amb l’objectiu la ciutat pugui construir un model cultural heterogeni, obert i accessible a tots els barris, apostant per iniciatives comunitàries que ens portin a fer el sistema accessible, transparent i vinculat amb el territori.

Amb la recuperació de la cultura pròpia donem valor a la memòria i als elements d’identitat col∙lectiva per construir el present i futur.

Us interessa aquest àmbit? Poseu-vos en contacte amb el grup omplint el següent formulari.

Comments are closed.

© 2015 CRIDA per Sabadell