Sobirania Alimentària

04-150x150

Alimentar­-nos no pot reduir-­se a nodrir­-nos acríticament. En l’alimentació hi intervenen molts altres aspectes en els quals tenim un paper a jugar i no estem obligats relegar­-nos al paper de simples consumidors. Entenem la sobirania alimentària com el dret dels pobles a definir les seves polítiques agrícoles i alimentàries que els afecten en tots els àmbits: això inclou el dret real a l’alimentació, la producció i distribució d’aliments, l’existència d’una cultura alimentària pròpia.

Podem decidir quins aliments produïm i com, de manera que es protegeixi la producció local (petites explotacions agrícoles i ramaderes), el medi ambient (amb pràctiques ecològiques i artesanals) i la nostra salut (amb aliments de qualitat).

El coneixement de com ens alimentem i per què ha de fer que ens fem conscients de a què/qui estem sotmesos i de la necessitat d’una alimentació equilibrada. Aquesta formació lligada a experiències transformadores de producció, processat i distribució d’aliments ha de servir per incrementar la consciència de ser sobiranament lliures alimentàriament. Així serem cada cop més capaços de controlar nosaltres mateixos el nostre dret a l’alimentació.

Participeu d’aquest grup omplint el següent formulari!

Comments are closed.

© 2015 CRIDA per Sabadell