La inspecció verifica que el col∙lector que passa sota la Bassa pateix problemes estructurals greus

El regidor d’Urbanisme, Maties Serracant, afirma que la prioritat és mantenir la seguretat

 

44828-sabadell-la-bassa-de-sant-oleguerLa inspecció realitzada el 22 de gener en el col∙lector que passa per sota la Bassa ha verificat que pateix problemes estructurals greus. Aquesta inspecció ha permès elaborar un estudi topogràfic en 3D i fer fotografies d’alta resolució per tenir informació detallada. Les dades confirmen els problemes estructurals del col∙lector.

També s’ha fet una recerca de plànols topogràfics dels anys anteriors i posteriors a la construcció del col∙lector (1974) i de la mateixa Bassa (1985), a més d’analitzar fotos aèries i el projecte del col∙lector. Tota aquesta informació permet comprovar que el punt on s’ha detectat l’enfonsament del terreny coincideix amb un replè de terres no adequades, que es va fer abans de la construcció del col∙lector per tapar la sèquia Monar. Això, sumat a l’aportació excessiva d’aigua, ha comportat l’enfonsament.

Ara s’està a punt d’adjudicar el projecte, amb caràcter d’urgència, perquè empreses d’enginyeria especialitzades en col∙lectors presentin propostes per fer la reparació. En paral∙lel, segueixen els tràmits per adjudicar les obres de renovació de les platges i la instal∙lació d’aigua de la Bassa. El proper 15 de febrer finalitza el període de presentació d’ofertes i s’adjudicaran les obres, tot esperant que mentrestant s’avanci en la definició de la reparació del col∙lector.

El Govern municipal va traslladar aquestes dades a tots els grups municipals en una comissió informativa extraordinària, que es va fer dimarts 9 de febrer. “Volem que els representants polítics tinguin tota la informació sobre què passa a la Bassa i els processos que estem seguint, és una mostra que treballem amb la màxima transparència”, ha explicat el tinent d’alcalde d’Urbanisme i Sostenibilitat, Maties Serracant. També ha afirmat que, “com vam dir des del primer moment, la nostra prioritat és garantir la seguretat de la ciutadania i les dades verifiquen que abans de reobrir la Bassa cal solucionar els problemes estructurals que hi ha. Seria una greu irresponsabilitat per part del Govern municipal obrir un equipament que no garanteix la seguretat”.

El passat 20 de gener, l’Ajuntament va anunciar que calia tancar la Bassa els propers mesos per solucionar els problemes de fuita d’aigua detectats al 2014, reparar el col∙lector que passa sota l’equipament i assegurar l’estabilitat del terreny.

© 2015 CRIDA per Sabadell