La Crida apel·la a tots els Ajuntaments a seguir desplegant les mesures suspeses de la llei 24/2015

Exigeix un compromís polític inequívoc de les administracions per a seguir garantint els drets de les famílies en situació d’exclusió residencial malgrat la suspensió del Tribunal Constitucional

perfil-verd-300x300La Crida per Sabadell ha tornat a expressar el seu compromís amb la lluita contra l’emergència social i residencial que pateixen centenars de milers de famílies del nostre país. En aquest sentit considera que un cop més, tan el govern en funcions espanyol com el Tribunal Constitucional s’han posat al servei dels privilegis de la classe dominant i de les entitats financeres i en contra dels drets i les necessitats materials de les classes populars. Per la Crida és imprescindible fer cas omís a la suspensió dels articles de la llei d’habitatge 24/2015 perquè representen un atac intolerable contra una conquesta popular de persones i col·lectius que pateixen en primera persona una permanent situació d’exclusió social. Per aquest motiu apel·la a tots els Ajuntaments a seguir desplegant les mesures suspeses cautelarment i exigeix un compromís inequívoc de les administracions per a seguir garantint els drets de les famílies en situació d’exclusió residencial malgrat el dictamen del Constitucional.

La Crida també ha volgut advertir, però, que en la immensa majoria de municipis, inclosos molts dels que es van manifestar davant de la Delegació del Govern en contra de la suspensió, no s’estava desplegant la llei en la seva totalitat, especialment en el seu article 7 que fa referència a la cessió obligatòria d’habitatges buits propietats d’entitats financeres i grans tenidors. La Crida ha estat crítica amb el fet que mentre la totalitat de la llei ha estat vigent ha faltat iniciativa i valentia política per aplicar-la de forma integral i en tota la seva potencialitat.

Davant de la situació d’intent de bloqueig actual per part de l’estat i dels tribunals espanyols, la Crida aposta per a que s’utilitzin tots els marcs legislatius vigents actualment, com la Llei d’Habitatge de 2007 per a seguir desplegant a fons les mesures necessàries per a fer front a l’emergència residencial que pateix el nostre país. Així mateix, la Crida, també aposta per a impulsar la celebració de Plens municipals extraordinaris arreu del territori per a aprovar ordenances municipals que supleixin i aprofundeixin encara més els articles suspesos de la Llei 24/2015. Finalment, la formació rupturista, també aposta per a que el Parlament de Catalunya torni a aprovar punt per punt íntegrament la totalitat del text de la mateixa Llei 24/2015 com a forma de desobediència i desafiament al Tribunal Constitucional, tal i com ja va fer el Parlament de Catalunya l’any 1934 després que el Tribunal de Garanties Constitucionals republicà anul·lés la Llei de Contractes de Conreu després d’un recurs interposat contra aquesta llei.

Des de la Crida també s’ha volgut animar a seguir enfortint l’autoorganització popular per a la recuperació d’habitatges buits en mans d’entitats financeres com a forma més efectiva per combatre la situació d’emergència social i residencial que patim al nostre país.

© 2015 CRIDA per Sabadell